Vaccinarea antigripală a început anul acesta la timp la Braşov

Vaccinarea antigripală a început anul acesta la timp la Braşov

0 170

Direcția de Sănătate Publică a primit deja de la Ministerul Sănătății primele sute de doze de vaccin antigripal

Direcția de Sănătate Publică a primit deja de la Ministerul Sănătății primele sute de doze de vaccin antigripal.

Două tranșe au ajuns la Brașov, prima în cursul lunii septembrie iar cea de-a doua în urmă cu câteva zile. În total au fost livrate câtre spitalele publice din județ aproape 2600 de doze.

Tranșa a III și a Iva de vaccinuri antigripale însumân 12. 770 de doze sunt așteptate să se livreze începând cu 16 octombrie. Vaccinul este administrat gratuit, în cadrul campaniei derulate de către Ministerul Sănătăţii, pentru anumite categorii de persoane.

Într-o primă fază vor fi vaccinate grupele populaţionale considerate «de risc», respectiv persoane cu vârsta între 6 luni şi 64 de ani, aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, cadrele medicale şi personalul auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii.
La acestea se adaugă inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, adulţii şi copiii rezidenţi în instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliu persoanelor cu risc înalt, persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.