Vaccinand poporu cu televizoru

Vaccinand poporu cu televizoru

0 57

Populatia sta cuminte la cozi groase, ca sa-si primeasca doza de vaccin pe care a refuzat-o cu incapatanare pana acum. Carcoteala romanilor pe seama vaccinului impotriva virusului gripei porcine a luat sfarsit odata cu moartea unui carcotas cu diploma si patalama mediatica. Reactia poporului vaccinabil s-a declansat dupa ce Toni Tecuceanu a fost rapus de virusul AH1N1 si dupa ce mortile anonime, de ordinul catorva zeci, l-au lasat indiferent. Dovada ca pana si in chestiuni serioase precum moartea, amarasteanul judeca tot in termeni media frivoli. Autoritatile medicale n-au insa niciun chef sa se intrebe pe seama cui trebuie pus succesul vaccinarii, atata vreme cat potentialii pacienti dau navala sa se imunizeze. Ai zice ca romanii au devenit brusc constienti de pericolul care-i paste si incalca traditia campaniilor esuate ale Ministerului Sanatatii. Nici n-au visat ministrul si secretarii atat participare din partea publicului, pe care n-au reusit sa-l convinga pana acum nici sa-si faca analizele gratuite nici sa dea acordul pentru vaccinarea fetitelor de clasa a VI-a ori a VII-a impotriva cancerului de col uterin.
Insusi secretarul de stat Streinu Cercel a pus mana pe-o seringa ca sa faca fata valului de doritori de injectii. Un functionar din cale-afara de lugubru, cu simtul umorului negru dereglat ar putea lua in calcul asocierea cu cate-un actor de comedie pentru fiecare campanie promovata de minister. Necazul e ca ar descoperi in curand ca nu sunt suficient de multi comedianti in Romanica pentru a garanta izbanda tuturor actiunilor necesare in Sanatate. S-ar putea sa nu ajunga nici macar pentru a-i imbuna pe vaccinati cand vor aparea primele manifestari ale efectelor secundare ale netestatului indeajuns vaccin anti H1N1.
Vaccinati si nevaccinati, nimeni n-ar vrea sa se intample una ca asta si sa compromita probabil primul caz de colaborare reusita dintre autoritatile medicale si pacienti. Cu atat mai putin trupa Carcotasii, chiar daca unul din membrii ei a ajuns in mod tragic si impotriva vointei lui declansatorul reactiei de imunizare a populatiei. Nici chiar Gainusa n-ar putea gestiona statutul de imagine a campaniei de vaccinare in cazul unui reviriment al gripei aviare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.