Vaccin pentru porcii din politica

Vaccin pentru porcii din politica

0 224

Montajul artistic de Revelion a inceput deja, iar televiziunile si ziarele nu mai prididesc sa transmita imagini si informatii calde de la spectacol. Daca reprezentatia nu se poate bucura de un decor hibernal feeric, macar beneficiaza de o locatie de basm, asa cum este Palatul Victoria. In decorul fastuos se toarna o poveste de iarna, animata de politicienii frustrati de cadourile neindestulatoare primite de la Mos Nicolae.


Mai tari decat pachetele aduse in desaga acestuia sunt darurile lasate in bocancii guvernarii de Mosu’ Voiculescu. Un batranel darnic, croit pe dos decat Nicolae, care fericeste lumea mai tare cand pleaca decat atunci cand vine. Cateva portofolii de ministru si o sumedenie de secretari de stat si directori de agentii, iata zestrea cu care i-a cadorisit dom Profesor pe fostii colegi de guvernare. A uitat, insa, sa scrie numele fericitilor pe fiecare atentie in parte, dintr-o mai veche meteahna din tinerete ca numele trebuie protejate cu orice pret.


Lasate pe pervazul Guvernului fara dedicatie speciala, locurile lasate libere de plecarea acasa a liotei conservatoare a declansat pizma si ura in Alianta DA. Sentimente foarte necrestinesti si nepotrivite cu atmosfera momentului. Poate ca ghiontii, piedicile si bodycheck-urile pe care si le-aplica colegii de guvernare ca s-ajunga primii la cadouri ar fi ramas in penumbra propice consumarii acestui gen de gesturi. Dar Capitala trebuie musai sa cheltuiasca cele trei milioane de euro primite de la UE pentru Revelionul Integrarii, asa ca avea toate instalatii de pom si ghirlandele aprinse. La lumina orbitoare, sustinuta de blitzurile aparatelor foto si de lucsii camerelor de filmat din televiziuni, spectacolul se vede ca ziua-n amiaza mare.


E buna, insa, si lumina la ceva; daca, din motive de bransare ilegala la instalatia de Craciun, Electrica ar decide intreruperea alimentarii, partenerii de guvernare s-ar injunghia colegial la adapostul intunericului. La revenirea curentului, Cabinetul Tariceanu ar semana a salon de reanimare, cu zeci de muribunzi zvarcolindu-se pe pardoseala. Nici cursul de resuscitare absolvit recent de presedintele Basescu n-ar mai fi de nici un folos. Ar fi, insa o ocazie potrivita pentru testarea guvernului condus din umbra de PSD, deconspirat ieri de Mircea Geoana, in care domnia sa joaca pe uscat rolul de prim-ministru.


Foarte riscanta agitatia asta cu deschiderea cadourilor inainte de implinirea sorocului stabilit de datina. In Statele Unite, un pustan maniac al jocurilor pe calculator a fost umflat de politisti si dus la sectie cu catuse la maini, dupa ce mama sa l-a denuntat ca si-a desfacut cadoul Nintendo cu trei saptamani inaintea momentului potrivit. Cate celule ar umple in State politicienii puterii, romani si maghari laolalta, pentru ca nu si-au infranat pofta de a se cadorisi inainte de vreme? Ca in Romania abia au reusit sa umple un beci-doua igrasioase.


Oamenii sunt precauti, insa, si nu asteapta sa vina Uniunea Europeana sa ne reglementeze ritualurile de sarbatori. Se stie deja ca porcul nu mai poate fi sacrificat fara anestezie, ca va fi interzisa transportarea carnii de la locul sacrificiului la domiciliu sau alte locatii fara nu stiu cate avize, ca varza murata nu va mai putea fi pritocita cu mainile, si alte asemenea delicatese pe masa sarbatorilor ecologice.


Asa ca alesii au dat navala la pomana porcului, inainte chiar sa taie animalul. In schimb, l-au hartanit de viu si fara anestezie, smulgand cate o bucata, dupa puteri si dupa algoritmii complicati din cartea de bucate a guvernarii traditionale romanesti. Ca sa n-aiba greturi dupa festin, Guvernul s-a protejat de grasimi nedigerabile printr-o ordonanta de foarte mare urgenta si si-a trecut Oficiul pentru privatizare – numa’ carne macra – de la Ministerul Economiei la AVAS, unde maestrul culinar este liberalul Atanasiu.


Daca autoritatile sanitare tot au programat campania de vaccinare impotriva pestei porcine cu cinci zile inainte de Craciun, ar putea pastra niste doze si pentru porcii obezi din politica. Ca s-avem cu totii sarbatori curate.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.