Vaccin pentru Ebola

Vaccin pentru Ebola

0 57

Cercetatori de marca din mai multe tari lucreaza non stop pentru obtinerea unor vaccinuri care sa ajute la eradicarea diferitor maladii si virusi care creeaza mari probleme omenirii. O veste buna vine din partea unui grup de cercetatori din Statele Unite ale Americii si din Canada au anuntat ca una dintre cele mai mortale boli, cauzate de virusul Ebola, ar putea fi, in sfarsit, prevenita. Oamenii de stiinta au anuntat ca au testat cu succes pe primate, cateva vaccinuri pentru Ebola si ca, in prezent, lucreaza la adaptarea lor in vederea uzului uman.

Anthony Sanchez, de la Centru pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Atlanta, Georgia, a declarat: „Amenintarea biologica pe care o reprezinta virusul Ebola nu poate fi trecuta cu vederea. Dezvoltarea turismului aerian faciliteaza transportarea virusului dinspre si catre cele mai indepartate regiuni ale lumii. Poate constitui de asemenea o arma in bioterorism. Un astfel de vaccin este imperios necesar”.

Virusul Ebola este un membru al familiei de virusi ARN. La microscop acest virus are aspectul unui filament lung. Virusul Ebola a fost descopert ?n 1976 si a fost denumit dupa un rau din Zaire, Africa, unde el a fost detectat prima data.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.