Vaccin impotriva gripei aviare

Vaccin impotriva gripei aviare

0 67

Se pare ca maladia care a inspaimantat lumea la inceput de secol, gripa aviara, si-a gasit in sfarsit leac. Cercetatorii japonezi au anuntat ca au pus la punct o metoda care poate sta la baza dezvoltarii unui vaccin uman impotriva gripei aviare care ar putea fi eficace si in cazul in care virusul sufera o mutatie. Vaccinurile impotriva acestei maladii, care se transmite la diferite specii, devin inutile in cazul in care virusul sufera o mutatie. Aceasta este cauza pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii se teme de o eventuala pandemie devastatoare.


??????????? Metoda pusa la punct de cercetatorii japonezi consta in „atacarea virusului din interior, mai degraba, decat din exterior”. Chiar si in cazul unei mutatii, interiorul virusului se modifica extrem de rar, a explicat Tetsuya Uchida, cercetator la Institutul national pentru maladii contagioase. „Scopul nostru este sa impiedicam virusul sa se multiplice”, a explicat Uchida, care este de parere ca tehnica poate sta la baza unui „vaccin eficace impotriva mai multor tulpini de virus gripal”. Totusi, pana la aparitia unui vaccin eficace impotriva virusului vor mai trece cel putin 4-5 ani.


??????????? De la izbucnirea epidemiei de gripa aviara, in 2003, o maladie transmisibila la om, peste 200 de persoane au murit in lume, dintre care jumatate in Indonezia, si numeroase ferme de pasari au fost distruse.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.