Vacaroiu vrea sa schimbe garnitura de la Cotroceni

Vacaroiu vrea sa schimbe garnitura de la Cotroceni

0 135

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca in cazul in care seful statului va demisiona, iar el va prelua functia va fi nevoit sa schimbe intreaga echipa de la Palatul Cotroceni. „Daca domnul presedinte Traian Basescu isi mentine decizia de a-si da demisia este cu totul altceva. Deci este vorba de trei luni, trei luni si jumatate, chiar patru tinand seama de doua tururi, de toata bucataria pe care o cunoasteti, si atunci va trebui schimbata garnitura de la Cotroceni, pentru ca efectiv nu mai avem presedinte. E cu totul alta situatie”, a afirmat presedintele Senatului.


Pe de alta parte, Nicolae Vacaroiu a precizat ca in cazul in care presedintele Traian Basescu este suspendat pentru o luna si se va merge la referendum, atunci in calitatea sa de sef al statului interimar va conduce tara din biroul sau de la Senat. De altfel, Nicolae Vacaroiu a mai spus ca in calitatea sa de presedinte interimar isi va asuma organizarea Summit-ului NATO din luna septembrie.


Intrebat daca exista posibilitatea sa preda preogativele interimatului in functia prezidentiala presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, Vacaroiu a afirmat ca Legea fundamentala prevede o astfel de situatie doar pentru cazul in care presedintele Senatului se afla in imposiblitatea de a prelua mandatul.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.