Vacanta de iarna de 5 saptamani

Vacanta de iarna de 5 saptamani

0 72

Vestile din ultima perioada i-au cam bulversat pe elevi care asteapta cu sufletul la gura sa afle care va fi deznodamantul dezbaterilor. Este vorba de cat de lunga sau de scurta pauza scolara care se apropie cu pasi repezi, adica vacanta de iarna.
Funeriu a hotarat modificarea calendarului scolar traditional, acesta urmand a fi aplicat pe o perioada de trei ani, cu mentiunea ca datele din el sunt flexibile.
„Sa nu plece toti elevii in aceeasi perioada si sa nu vina toti in aceeasi perioada. Sa fie ceva suprapuneri, decalaje, pentru ca asta ar ajuta foarte mult turismul, n-ar mai fi ambuteiaje in transport”, a declarat increzator ministrul Daniel Funeriu.
Acesta nu mai vrea ca elevii sa plece toti deodata in vacanta, ci in perioade diferite. Astfel, ministrul crede ca ar ajuta la dezvoltarea turismului.
„Daca scurtam vacanta de vara cu trei saptamani si o lungim pe cea de iarna cu trei saptamani, realizam cateva lucruri: unu: scadem costurile, doi: scadem absenteismul, trei: ajutam turismul. Avem cea mai lunga vacanta de vara din Europa dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca Spiru Haret care a introdus sistemul asta, a dorit sa faca vacanta de vara lunga sa mearga copiii la recolta”, a spus Daniel Funeriu.
Liderii profesorilor cred ca argumentele ministrului sunt puerile, dar n-ar fi o idee rea ca vacanta de iarna sa fie mai lunga.
„Orice discutie privind un alt calendar scolar decat cel stabilit pentru acest an, prin ordin al ministrului, nu poate fi deschisa decat cu privire la anul scolar viitor, 2011-2012”, a spus, insa, ministrul Educatiei pentru Mediafax.
Potrivit structurii anului scolar 2010-2011, vacanta de sarbatori incepe miercuri, 22 decembrie 2010 si se termina marti, 4 ianuarie 2011.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.