Vacanta artelor la Turnul Alb

Vacanta artelor la Turnul Alb

0 513

Copiii inscrisi la „Vacanta artelor la muzeu” au vizitat cele doua expozitii din Turnul Alb. Participantii au pictat in aer liber marea, locul in care si-ar dori sa fie, intr-o zi de vara.

Copiii inscrisi la „Vacanta artelor la muzeu” au vizitat cele doua expozitii din Turnul Alb. Participantii au pictat in aer liber marea, locul in care si-ar dori sa fie, intr-o zi de vara.articipantii la programul educational au avut prima experienta de pictat in aer liber acum doua saptamani, cand au mers sub Tampa si au desenat obiectivele istorice ale orasului. Astazi, copiii au avut de pictat un loc unde ar vrea sa fie ei, intr-o zi de vara. sub indrumarea artistei Diana Popescu, care le-a explicat tehnici simple de pictura.
Dupa ce au terminat desenele, au urcat in Turnul Alb, unde muzeograful Ovidiu Savu le-a prezentat pe scurt istoricul bastionului.
Aici au avut ocazia sa vada si doua expozitii, dintre care una este dedicata profesorului etnolog Ioan Apan. Copii nau avut ocazia sa admire si cateva picturi ale unei artiste brasovence, la Galeriile de pe strada Muresenilor.
Pentru urmatoarea joi, este programata o activitate extrem de interesanta pentru copii.
Printre exponatele Muzeului Casa Muresenilor, care e in santier, unde pot vedea replica dupa tiparnita Muresenilor, vor descoperi cum se scria acum 100 de ani si care a fost suportul de scris de-a lungul istoriei. Mai mult, micutii vor putea chiar ei sa-si scrie numele cu ajutorul literelor pe primul numar al Gazetei Transilvania.
Pana acum, copiii au vizitat monumentele istorice ale Brasovului, le-au pictat in aer liber, au facut aeromodelism, au invatat cuvinte in limba japoneza. Pe 8 august, la finalul „Vacantei Artelor la Muzeu”, vor merge in excursie cu trenul, la monumentele naturii de la Racos.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.