Va trece Guvernul ca gasca prin apa?

Va trece Guvernul ca gasca prin apa?

0 54

PD-L, UDMR, minoritatile si independentii ar putea trece guvernul, si asta pentru ca au adunat 240 de parlamentari supusi unei portocale caudate.
Cu dezertarile din PSD si o inþelegere cu UDMR, cu slusul facut de minoritatile altele decat cea maghiara si cu linsul pantofilor facut cu seninatate de independenti, in vederea formarii guvernului, democrat-liberalii si-ar putea asigura majoritatea pentru a-si trece un guvern. Au 240 de parlamentari si au nevoie doar de 236.
Ramane de vazut daca nu da gripa porcina in cativa din ei.
Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a confirmat demisia recenta a senatorilor Laurentiu Chirvasuþa si Sorin Serioja Chivu. Cu acestia numarul parlamentarilor care au demisionat din PSD se ridica la noua.
Grupul independenþilor are, in acest moment, 17 deputati si 8 senatori. Iar un calcul simplu arata ca PD-L, UDMR, independentii si bietele minoritatile inclinanduse in bataia vantului mai puternic aduna o majoritate de 240 de parlamentari, cu patru mai mult decat are nevoie pentru investirea unui guvern. In acest timp, PNL si PSD au impreuna doar 230 de parlamentari, un scaun de deputat fiind vacant dupa mutarea lui Bogdan Olteanu la Banca Nationala a Romaniei.
Sunt curios sa vad ce belea de govern si de ministri va adduce pe faleza Basescu, caci doar la semnul lui misca cate ceva in livada portocalelor, dar, cum am mai spus, nu se stie ce gripa porcina aduce ziua de maine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.