„Vă rog mult, nu mai fiți proști!”

„Vă rog mult, nu mai fiți proști!”

1 30

S-a tot ventilat prin presă prostia aia cu „autostrada Gdansk-Constanța”. Vă rog mult, nu mai fiți proști! E evident că americanii nu bagă nicio ceapă degerată aici deoarece America e falită. Problema care se pune nu este despre câți bani dau, ci despre câți bani reușesc să aspire de pe-aici.
Oricum, telectualilor de căcat în frunte cu Caramitru ăl mic, le-aș evidenția un element de-a dreptul banal, anume că autostrada lu’ pește, pe teritoriul României … există deja. E vorba de A1. Atât. Din A1 mai e de construit segmentul Pitești-Sibiu, cel pe care Plăvanul are grijă să-l construiască strict până la limita Carpaților. De ce, o să înțelegeți mai târziu.
Va veni Bechtel ca să construiască segmentul cu pricina? Probabil da deoarece abia au învățat cum să încaseze bani de-aici fără să facă nimic. Adică vor aspira cu randament maxim niște bani. Așa cum au făcut și cu Autostrada Transilvania. Simplu nu?
Așadar, dacă vreți autostradă, puneți mâna pe bâtă și mergeți la Plăvan și la Ministerul Transporturilor ca să prindă sumele în Buget și să lase naiba aiureala cu fondurile europene CARE NU VOR FI ELIBERATE PENTRU RESPECTIVUL SEGMENT!
Băgați la cap bine: nu vine nici naiba să vă facă autostrada, doar să vă fure. Vreți autostradă, puneți mâna pe par.
În ceea ce privește reactoarele de la Cernavodă e ca-n bancul cu Radio Erevan: De fapt nu era vorba de opt miliarde ci de nouă și nu s-au dat, ci s-au luat. Ce vor face americanii acolo? Cică vor începe cu niște reparații (a se citi furt fără să facă nimic) și-apoi vor mai moșmondi ceva pe-acolo. Himere. Nu vor face decât să fure bani.
Chinezii veniseră cu finanțarea și cu business plan-ul de la A la Z. La unguri, rușii au venit cu finanțarea și cu tehnologia. La noi americanii vin cu deștu-n fund și cu „pertenereatul” – a se citi jaful la lumina zilei.
Oare când veți înceta să mai fiți proști?

Autor: Dan Diaconu
Sursa: Trenduri Economice

COMENTARII

  1. Este clar că amerlocii nu vor construi nimic, doar ne-au demonstrat cu Bechtel-ul de ce sunt în stare dar, dacă vrem dezvoltare, trebuie să mergem cu răngile la PSD și să ne spună care-i povestea pensiilor speciale și a pensionărilor la 40 de ani precum și să ne dezvăluie unde-i miracolul economic care a permis guvernării ciumei roșii să facă salariile putorimii bugetare atât de uriașe?!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.