Va muri taxa auto ?

Va muri taxa auto ?

0 54

O vizita surpriza (prin consecinte) a Comisiei pentru Petitii a CE este prevazuta pentru perioada 25-27 iunie a.c. „Comisia” vine la Bucuresti ca urmare a depunerii la aceasta comisie a unei petitii semnate de peste 120.000 de romani, (ce urmeaza a fi dezbatuta in saptamana 26 – 29 mai), care s-au pronuntat impotriva taxei si au cerut forului legislativ sa intervina in disputa cu Executivul de la Bucuresti.
Petitia romanilor depusa la Parlamentul European va fi dezbatuta intr-una dintre reuniunile comisiei, din.
Britanicul Michael Cashman, vicepresedintele Comisiei pentru Petitii, a solicitat deja Guvernului roman sa anuleze taxa auto, in conditiile in care ea contravine legislatiei UE si sa returneze banii celor care au platit-o, deoarece existenta taxei auto „este nu numai impotriva legilor UE, dar si a spiritului de a fi un stat membru UE”, iar guvernul roman incalca anumite obligatii pe care si le-a asumat si ar putea fi dat in judecata de orice persoana care doreste compensatii.
„Odata ce a acceptat ca taxa auto contravine obligatiilor sale fata de UE, ar trebui sa inceteze cu procesul de implementare”, sustine Cashman.
Europarlamentarul a declarat ca petitia impotriva taxei auto va creste presiunea asupra CE si a Guvernului roman pentru modificarea legislatiei. Cashman mai spune ca Executivul de la Bucuresti ar trebui sa modifice legea si sa restituie banii celor care au fost taxati aproape dublu si aminteste ca guvernul roman poate fi sanctionat la Curtea Europeana de Justitie cu „amenzi serioase”, in afara de rambursarile individuale ce vor trebui acordate celor care au platit taxa.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.