Va fi PSD-istul Constantin Niţă condamnatul exemplar din vârful politicii brașovene? DNA...

Va fi PSD-istul Constantin Niţă condamnatul exemplar din vârful politicii brașovene? DNA a cerut 5 ani de închisoare!

0 197

Procurorii DNA cer majorarea pedepsei la cinci ani de închisoare cu executare pentru Constantin Niţă. S-a întâmplat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Procurorii DNA cer majorarea pedepsei la cinci ani de închisoare cu executare pentru Constantin Niţă.
S-a întâmplat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă apelul în procesul în care fostul deputat PSD şi ministru al Energiei a fost condamnat în primă instanţă la patru ani închisoare.

DNA consideră, însă, că pedeapsa este prea mică în raport cu gravitatea faptelor; procurorii anticorupâie îl acuză pe Niţă de săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă după ce, în cursul anului 2013, i-ari fi solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi. Conform DNA, Niţă a primit două tranşe, de 30.000 de euro şi 303.118 lei, bani folosiţi, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale filialei braşovene a PSD.

După condamnarea de ieri a fostului ministru PSD-ist, totul este posibil, adică mai puțină politică și mai multă Justiție. Instanța supremă l-a condamnat pe fostul senator Dan Șova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influență (valoare contract 100.000 euro). Aceasta s-a predat și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, o variantă opțională oferită de instanță.

Vifor Rotar & Vlat T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.