Vânzările METRO Cash & Carry au continuat să crească, în 2012

Vânzările METRO Cash & Carry au continuat să crească, în 2012

0 441
 
METRO Cash & Carry È™i-a continuat creÈ™terea vânzărilor, în anul financiar 2012, prin expansiunea reÈ›elei sale internaÈ›ionale, care cuprinde 29 de țări. În 2012, vânzările au crescut cu 1,7%, ajungând până la 31,6 miliarde Euro, la această tendință pozitivă contribuind Rusia, China È™i mai ales Turcia. Vânzările Like-for-like  au crescut cu 0,2%.
Ajustate în urma închiderii magazinelor Makro UK (Marea Britanie), veniturile au crescut cu 3,2%. Profitul înainte de dobânzi È™i  impozite (EBIT), înainte de a lua în calcul factorii speciali, a scăzut cu 17,5%, până la 947 milioane Euro. Acest declin a fost determinat, printre altele, de investiÈ›iile companiei privind creÈ™terea valorii clienÈ›ilor.
 
Cota vânzărilor internaÈ›ionale la METRO Cash & Carry a crescut din nou, de la 83,5% până la 84,5% în 2012. Pe piaÈ›a sa internă, în Germania, vânzările au scăzut cu 3,3%, până la 5 miliarde Euro, în principal ca urmare a optimizării portofoliului de magazine, prin închiderea a 10 magazine în trimestrul al patrulea din anul 2011, precum È™i a rezultatului mai slab al activităților pe segmentul non-food. Vânzările Like-for-like au scăzut cu numai 0,7%.
 
În anul 2012, METRO Cash & Carry a reuÈ™it să adauge la vasta reÈ›ea internaÈ›ională a companiei un număr de 46 de pieÈ›e din toate regiunile în care operează. Numai în China au fost deschise 12 magazine, înregistrându-se cel mai bun record din istoria firmei în ceea ce priveÈ™te deschiderea de noi magazine pe piaÈ›a unei țări. În timp ce ÅŸi-a menÈ›inut ritmul de extindere în Europa de Est, compania a mai deschis noi magazine È™i în FranÈ›a, Belgia, Italia È™i Spania. După închiderea a 30 de magazine Makro UK, METRO Cash & Carry avea funcÈ›ionale, la sfârÈ™itul anului 2012, un număr de 743 de magazine în 29 de țări.
 
METRO Cash & Carry a pus în aplicare, în mod consecvent, în cursul anului 2012, o serie de acÅ£iuni strategice pentru client, inclusiv o adaptare a sortimentaÈ›iei produselor în funcÈ›ie de dorinÈ›ele de afaceri ale clienÈ›ilor, precum È™i dezvoltarea rapidă a activității de livrare. Vânzările activităţii de livrare au luat amploare, înregistrând o creÈ™tere de peste 30%, până la 2,2 miliarde Euro (în 2011: 1,6 miliarde Euro). De asemenea, vânzările de produse marcă proprie au urcat în 2012 până la 16,7%.
 
În România, vânzările METRO Cash & Carry au atins 1,018 miliarde Euro. În prezent, METRO Cash & Carry operează o reÈ›ea de 32 magazine, cu un număr de  5.440 angajaÈ›i, în România. “În 2012 ne-am definit clar prioritățile strategice esenÈ›iale, pentru a poziÈ›iona compania noastră mai aproape de clienÈ›i. Am pus în aplicare cu succes o serie de măsuri adaptate la dorinÈ›ele de afaceri ale clienÈ›ilor, pentru a continua să consolidăm valoarea clientului, precum ÅŸi competitivitatea companiei noastre. Desigur, vom continua aceste strategii, vizând o creÈ™tere pe termen lung.”, a spus Dusan Wilms, Director General METRO Cash & Carry România.
 
În anul financiar 2012, METRO GROUP a înregistrat, în general, o dezvoltare puternică într-un mediu macroeconomic dificil. Vânzările METRO GROUP au crescut cu 1,2%, ajungând la 66,7 miliarde Euro; în urma măsurilor legate de portofoliul de magazine, vânzările au urcat cu 2,3%. Înainte de a lua în calcul factorii speciali, EBIT a atins cifra de 1,976 miliarde Euro, răspunzând astfel cerinÅ£elor revizuite ale companiei. În acelaÈ™i timp, compania È™i-a mărit cu 11,9% fluxul de numerar operaÅ£ional, ajungând până la 2,340 miliarde Euro È™i reducându-ÅŸi datoria netă cu 20,4%, până la 3,245 miliarde Euro. “Mediul de consum în continuă schimbare din multe țări europene, determinat de criza datoriei suverane, a influenÈ›at din nou dezvoltarea afacerii METRO GROUP în 2012”, a afirmat dl. Olaf Koch, Chairman al Management Board METRO AG. “Datorită primelor succese obÈ›inute cu măsurile de consolidare a valorii clienÈ›ilor, ne-am urmat direcÈ›ia È™i am realizat îmbunătățiri semnificative atât în ceea ce priveÈ™te fluxul de numerar, cât È™i situaÈ›ia datoriilor”.
 
METRO Cash & Carry este reprezentată în 29 ţări cu peste 700 de magazine cash & carry. Cu peste 120.000 angajaÅ£i în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 32 miliarde € în 2012. METRO Cash & Carry este o divizie de vânzări a METRO GROUP, unul dintre liderii comerÅ£ului la scară mondială. În 2012, vânzările METRO GROUP au atins cifra de 67 miliarde €. Compania numără aproximativ 280.000 de angajaÅ£i ÅŸi operează aproximativ 2.200 de locaÅ£ii în 32 ţări. PerformanÅ£a METRO GROUP se bazează pe forÅ£a diviziilor sale de vânzări care operează în mod independent pe piaţă: Metro/Makro Cash & Carry – liderul internaÅ£ional în comerÅ£ul cu ridicata cu auto-servire, hypermarket-urile Real, Media Markt ÅŸi Saturn – lider pe piaÅ£a bunurilor electronice ÅŸi electrocasnice din Europa ÅŸi magazinele universale Galeria Kaufhof. InformaÅ£ii suplimentare pe: www.metrogroup.de.
METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry InternaÅ£ional ÅŸi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuÅ£ie, în BucureÅŸti. Astăzi, reÅ£eaua numără 32 de magazine în 24 de oraÅŸe. DistribuÅ£ia naÅ£ională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în BucureÅŸti, câte 2 centre în BraÅŸov, ConstanÅ£a, TimiÅŸoara ÅŸi PiteÅŸti ÅŸi câte un centru în fiecare din următoarele oraÅŸe: Cluj, Bacău, IaÅŸi, Craiova, Baia Mare, GalaÅ£i, PloieÅŸti, Oradea, Sibiu, Suceava, PiteÅŸti, Tg. MureÅŸ, Arad, Deva, Brăila, Satu Mare, Piatra NeamÅ£, Buzău, TârgoviÅŸte ÅŸi Turda. InformaÅ£ii suplimentare pe: www.metro.ro.
 
Adina Tîmplaru
Head of Corporate Communications
METRO Cash & Carry România
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.