USR – Coliban la municipiu, Benga la CJ Brașov și…francezul Erwan Joliff...

USR – Coliban la municipiu, Benga la CJ Brașov și…francezul Erwan Joliff primul pe lista Consiliului Județean

0 122


Liderii braşoveni ai USR şi PLUS au anunţat că, au încheiat aproape în totalitate negocierile pentru listele comune de candidaţii pentru alegerile locale din acest an.
Astfel, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, candidatul Alianţei este Tudor Benga , iar pentru cea de primar al municipiului Braşov – Allen Coliban. Foarte interesant este faptul că cei doi nu se regăsesc şi pe listele de candidaţi pentru Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov. Tudor Benga a declarat că a decis să se înscrie în cursă pentru funcţia de preşedinte al CJ Braşov pentru a pregăti „o viziune pe termen lung, un plan pentru următorii 10 – 20 de ani” şi strategii pentru reducerea decalajului dintre sud şi nord, „unde sunt «buzunare de sărăcie extremă»” şi promite că că va conduce judeţul cu „implicarea cetăţenilor în actul administrativ”.
Preşedintele USR Braşov Irinel Darău va candida pentru funcţia de primar al municipiului Făgăraş, argumentul acestuia fiind determinat de faptul că „eu cunosc cel mai bine problemele din Făgăraş”.
Totodată. după cum a precizat în BZB preşedintele USR Braşov, Irineu Darău, s-a stabilit o nouă listă pentru Consiliul Judeţean Braşov: „Componenţa listei pentru Consiliul Judeţean Braşov a fost stabilită de cei 105 delegaţi care au participat la Conferinţa Judeţeană. În urma acestui vot Erwan Joliff (francezul din Cobor – n.r.) a fost desemnat «cap de listă» pentru Consiliul Judeţean Braşov. De asemenea, Erwan Joliff este şi candidatul alianţei pentru funcţia de primar al comunei Ticuş”, a declarat Irineu Darău. Totodată, în urma negocierilor dintre cele două partide, locul al doilea pe lista pentru Consiliul Judeţean Braşov este ocupat de Szenner Zoltan de la PLUS, urmat de Aurel Agache (USR), Codruţ Bucur (USR) şi Lucian Rad (PLUS).
În stabilirea poziţiilor şi numărului de candidaţi de pe listele comune, atât pentru consiliile locale, cât şi pentru Consiliul Judeţean Braşov, reprezentantul PLUS Braşov, Szenner Zoltan, (membru în Biroul Judeţean al partidului) a explicat că nu s-au luat în considerare procente, ci a contat foarte mult valoarea candidaţilor şi numărul de membri ai celor două partide la nivelul localităţilor.
După ce a fost desemnat cap de listă pentru Consiliul Județean şi „francezul din Cobor” a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care a vorbit decalajul dintre nord şi sud, arătând că va „susţine toate comunităţile din judeţ care seamănă cu cea din comuna Ticuş, o realitate totală diferită de cea din zona metropolitană Braşov. Sunt convins că această realitate din judeţul nostru este sub-reprezentată la nivelul Consiliului Judeţean Braşov”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.