USR Brașov spune că are 18 filiale

USR Brașov spune că are 18 filiale

0 101

Filiala județeană USR Brașov spune într-un comunicat de presă că are o creștere accelerată anul acesta, ajungând, la finalul lunii august, la un număr de 18 filiale locale și peste 500 de membri.
Dintre cele 18 filiale locale, 6 au fost înființate în ultimele trei luni (Bran, Predeal, Prejmer, Tărlungeni, Victoria, Beclean), iar numărul de membri a crescut de 2.5 ori, de la aproape 200 în ianuarie 2019, la aproximativ 530 de membri în prezent.
Această creștere se face cu respectarea strictă a criteriilor de aderare la Uniunea Salvați România, criterii rămase neschimbate încă de la înființarea partidului.
Astfel, pot deveni membri USR numai oameni care nu au fost în conducerea altor partide parlamentare, nu au plagiat, nu au obținut foloase necuvenite, nu sunt condamnați penal definitiv, au o reputație bună și nu au fost colaboratori ai fostei securități, respectiv nu sunt membri în actualele servicii secrete. 

Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov a spus că: “Vreau să îi mulțumesc personal responsabilului de extindere, Marian Spiridon, datorită căruia USR Brașov s-a extins într-un ritm atât de ridicat în ultimele luni, cu respectarea strictă a criteriilor de aderare. Subliniez că, în USR Brașov, există foarte puține excepții de la aceste criterii, iar ele se fac cu foarte mare atenție.
Așadar, este bine ca toți cei care doresc să ni se alăture să cunoască aceste condiţii, atât pentru a ști dacă ei înșiși corespund, cât și pentru a avea o garanție cu privire la calitatea oamenilor pe care îi vor găsi în USR. Fiecare nou membru semnează o declarație pe proprie răspundere prin care garantează îndeplinirea acestor criterii.”

În acest moment, în județul Brașov există filiale USR în municipiile Brașov, Săcele, Făgăraș, Codlea, în orașele Râșnov, Predeal, Ghimbav, Zărnești, Victoria, precum și în comunele Cristian, Sânpetru, Hărman, Moieciu, Bran, Dumbrăvița, Tărlungeni, Prejmer, Beclean.
Conform statutului Uniunii Salvați România, toți membrii USR au dreptul de a vota și de a candida la funcţii în cadrul structurilor interne, precum și pentru funcții publice, dar și de a-şi exprima opțiunea în consultările interne, de a vota în referendumuri interne, de a participa la ședințele structurilor de conducere, de a propune proiecte și acțiuni pentru care să primească sprijin din partea USR.

USR-iști s-au întlnit la sale Europa de la ARO
Filiala locală USR Brașov a mai anunțat într-un alt comunicat de presă că au demarat, în urmă cu aproximativ o lună, procesul intern de desemnare a candidaților pentru Primărie și Consiliul Local.
,,Prima etapă a acestui proces – înscrierea candidaților în cursa internă – este la  sfârșit, termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost data de 10 septembri.. Orice membru a avut dreptul de a intra în cursa internă pentru funcții publice, însă lista finală de candidați și ordinea acestora vor fi stabilite în mod democratic, prin votul liber și secret al tuturor membrilor, în cadrul unei Adunări Generale.
Ulterior, pe baza protocoalelor încheiate la nivel național (politic și electoral), precum și pe baza discuțiilor la nivel local, va fi stabilită lista comună a candidaților Alianței USR PLUS pentru alegerile locale din 2020” spun aceștia.
Dezbaterea de ieri a fost deschisă publicului, astfel încât brașovenii să poată participa direct la acest proces prin care USR își desemnează candidații pentru administrația locală.
Participanții la dezbatere au putut urmări prezentările candidaților înscriși în competiția internă și le vor putea adresa întrebări.
De asemenea, dezbaterea urmau să cuprindă cuprinde și o sesiune de speed candidating – discuții libere, scurte, pe diverse teme, între candidați și public. Intrarea la eveniment este liberă.
La rîndul său Alexandra Coliban, președinte al filialei municipale USR Brașov a declarat că:,,Prin acest eveniment, ne dorim să încurajăm implicarea cât mai multor cetățeni ai Brașovului în procesul nostru intern de desemnare a candidaților, astfel încât, la alegerile din 2020, USR Brașov să aibă candidați cât mai bine pregătiți, care să cunoască și să reprezinte cu adevărat interesele brașovenilor și ale orașului nostru. Vă așteptăm, deci, în număr cât mai mare, la această dezbatere!”

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.