USL votata de majoritatea cetatenilor, PDL sub 20 de procente!

USL votata de majoritatea cetatenilor, PDL sub 20 de procente!

0 46

Situatia politica in perioada in care se da votul pentru Buget ne arata o tara in care cetatenii nu mai sprijia absolut deloc actuala coalitia (PDL+UNPR+UDMR) aflata la Putere.
Mai putin de jumatate dintre romani s-au hotarat cu ce partid vor vota, USL fiind in topul preferintelor, urmat de PDL, Partidul Poporului si UDMR, se arata intr-un sondaj de opinie comandat de Funatia Soros.
Doar 47% dintre respondenti au afirmat ca vor merge cu siguranta sa voteze, 24% spunand ca probabil vor merge. 8% au raspuns ca probabil nu vor vota, in timp ce 18% ca sigur nu vor vota.
In ceea ce priveste preferintele electorale, doar 49% dintre cetateni au deja o opinie formata. Iata cum arata centralizarea datelor:
• USL – 55%,
• PDL – 18%
• Partidul Poporului Dan Diaconescu – 9%,
• UDMR – 7%.
In ceea ce priveste intentia de vot pentru presedinte, doar 32% dintre respondenti au dat un raspuns concret. Pe primul loc se afla Crin Antonescu, cu 31% din intentiile de vot, urmat de Dan Diaconescu cu 14%.
Este de retinut faptul ca nici macar un membru PDL nu a fost mentionat spontan de mai mult de 1% din cei chestionati.
Analiza preferintelor electorale a aratat ca USL este preferata in mai mare masura de persoanele afectate de criza, dar si de persoanele cu venituri medii. De asemenea, are o pozitie mai buna intre persoanele cu studii superioare decat intre cele cu studii medii sau scazute.
Persoanele cu venituri mari sunt semnificativ mai inclinate sa voteze cu partidul de guvernamant, la fel si persoanele care nu au fost direct afectate de criza economica.
Partidul lui Dan Diaconescu este sustinut de persoane de peste 55 de ani si are succes cu precadere in randul persoanelor cu educatie scazuta si cu venituri mai mici.
Bucurestenii par a fi cei mai hotarati sa nu voteze, unul din trei afirmand ca nu se va prezenta la vot.
Sondajul a mai aratat ca optimismul romanilor se afla la cea mai joasa cota din ultimii cincisprezece ani. 82% dintre romani spun ca directia in care se indreapta tara este gresita si doar 12% cred ca tara noastra se indreapta intr-o directie buna.

Sondajul de opinie a fost realizat de The Gallup Organization Romania in noiembrie 2011, pe un esantion de 1.200 de persoane cu drept de vot.
Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,7%, la un nivel de incredere de 95%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.