USL a scos Braşovul din cărţile regionalizării!

USL a scos Braşovul din cărţile regionalizării!

0 356
Crin Antonescu îl susÅ£ine pe Ciprian Dobre pentru funcÅ£ia de Guvernator al Regiunii Centru.
 
Sursele USL din MureÅŸ, îl dau câÅŸtigător pentru funcÅ£ia de Guvernator al Regiunii Centru pe Ciprian Dobre, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean MureÅŸ. Acesta este în graÅ£iile lui Crin Antonescu spre deosebire de Aristotel Căncescu, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean BraÅŸov.
“Nu am nicio ezitare în a-l susÅ£ine pe Ciprian Dobre.Acest om nu se va transforma niciodată în baron local. Este un politician tânăr, în viitorul căruia cred”, a afirmat Crin Antonescu.
 
Alianţă USL-UDMR
USL nu doreÅŸte alegeri directe pentru desemnarea Guvernatorului. Prin vot popular un primar ca George Scripcaru, Klaus Johannis,  Dorin Florea sau Mircea Hava ar putea strica socotelile USL. AlianÅ£a de guvernământ propune propune calcule “complexe” prin care să iasă câÅŸtigătoare.
Una din ideile vehiculate este cea a atribuirii unui număr de zece voturi președintelui Consiliului Județean, două voturi pentru fiecare consilier județean și un vot pentru fiecare primar, indiferent dacă acesta reprezintă un oraș sau o comună
Totalizând voturile exprimate de primari, consilieri judeÈ›eni È™i preÈ™edinÈ›ii de Consilii JudeÈ›ene, rezultatele sunt următoarele: USL 320, UDMR 256, PD-L 182, FDGR 24, PP-DD 21, PCM 20, PPMT 19, independenÈ›i 11, PRM 3, Partidul Verde 1 È™i PNGCD 1.
Transformate în procente, cele 858 de voturi arată astfel:
– USL (37,29%),
– UDMR (29,83%),
– PD-L (21,21%),
– FDGR (2,79%),
– PP-DD (2,44%),
– PCM (2,34%),
– PPMT (2,22%),
– IndependenÈ›i (1,29%),
– PRM (0,35%),
– Partidul Verde (0,12%),
– PNGCD (0,12%).
USL ÅŸi UDMR ar obÅ£ine o majoritate confortabilă de 67 %. O alianţă UDMR – PDL  ar fi de 51 % dar cu puternice contre de la Guvernul Central.
Cum UDMR şi Ponta au tot semnat pacturi secrete este de aşteptat ca viitoarea alianţă regională să fie USL-UDMR.
 
Capitala la Târgu MureÅŸ nu la BraÅŸov
Alianţa UDMR şi USL de 67 % va stabili Guvernatorul, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului judeţean Mureş şi viceguvernatorul, un membru UDMR.
AceÅŸtia vor alege ÅŸi capitala. Adică Târgu MureÅŸ. Åži au ÅŸi motive pe lângă jocurile politice: au aeroport internaÅ£ional (noi sîntem incapabili să construim un aeroport, de 20 de ani ne facem că îl construim) au spital regional de urgenţă (noi de 8 ani ne lăudăm că îl construim ÅŸi am fost în stare doar să inaugurăm lucrările de vreo trei ori pe câmpul de la Hărman) il au pe Raed Arafat (noi nu avem o personalitate marcantă de talia lui Raed) etc. Fără vot popular jocurile sînt făcute de cei de la putere. Ceea ce n-ar trebui să-i supere pe braÅŸoveni având în vedere că i-au votat masiv pe cei de la USL. BraÅŸovenii trebuie să înÅ£eleagă că au ales 12 parlamentari USL degeaba.
 
PS: calculele aparţin cotidianului Zi de Zi din Mureş

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.