UseTogether – o platforma foarte utila

UseTogether – o platforma foarte utila

0 91
Imaginati-va o lume in care bunurile sa fie la comun, sa le putem folosi oricand avem nevoie de ele, fara sa platim pentru asta. Pare utopie, insa o astfel de comunitate exista deja online, in Romania. UseTogether –o platforma unde oamenii isi imprumuta unul altuia obiecte folositoare – are deja peste 1000 de membri in toata tara si se extinde in fiecare zi. A ajuns de curand si la Brasov.
Cu totii avem pe-acasa bunuri pe care le folosim rar, poate chiar deloc. Sau poate avem nevoie de un obiect pe o perioada scurta de timp si nu vrem sa dam banii pe el. Daca la inceput pe site existau doar carti, CD-uri si electrocasnice, acum au aparut de la oale si geamantane, pana la unelte de gradinarit sau saltele gonflabile, anunta Mircea Vadean, initiator UseTogether.
Ca sa faci parte din comunitatea ''use together'' trebuie sa ai recomandarea cuiva. Abia apoi iti faci un cont. Fiecare user are un rating iar daca la sfarsitul unui schimb de obiecte ceva nu a mers bine, unul dintre utilizatori poate sa ii dea un rating negativ celuilalt.
Miscarea a inceput la Cluj, initiata de cativa informaticieni, insa se extinde pe zi ce trece. Saptamana aceasta la Brasov a avut loc prima intalnire a userilor de sub Tampa, care au facut schimburi si imprumuturi de obiecte.
In prezent, autorii lucreaza la sectiunea "travel together", un fel de ''ia-ma nene" online. Practic, cei care au mai multe locuri in masina posteaza un anunt cu destinatia, iar doritorii i se pot alatura.  
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.