Ursuletii din Racadau fac furori

Ursuletii din Racadau fac furori

0 182


Desi autoritatile au luat masuri, au prins din ursi si i-au dus la Zarnesti, au amplasat containere speciale, au pus mancare?in adancurile padurii si au promis pedepse locuitorilor din cartier care hranesc animalele, buclucasii ursuleti care ne-au facut celebri in lume isi vad de treaba. S-au deprins cu viata de oras, cu masa la “restaurant” si cu blitzurile atintite asupra lor.


Cat despre turismul in Racadau, in ciuda masurilor luate, merge ca uns si se pare ca este bine organizat. Dupa cum ne-a povestit recent un cetatean care locuieste chiar in fata …”restaurantului ursilor”, cum apar animalele, se apride unde un reflector puternic, facand posibila vizionarea spectacolului si filmarile nocturne.


Pentru ca animalele sa iasa la masa, capacele containerelor sunt lasate deschise, iar ursii, deprinsi cu “aromele de oras”, se duc dupa miros.


Probabil ca cineva din zona (poate tot responsabilul cu reflectorul) da alerta cand vin ursii iar tursitii amatori sa vada animalele in libertate sunt transportati urgent la fata locului. ?Numai asa se explica cum de atunci cand ies ursuletii, apar si turistii, asa cum s-a intamplat miercuri, cand patrupedele au dat un spectacol pe cinste in fata unor turisti spanioli, dupa cum relateaza Monitorul Expres.


Doua ursoaice si-au scos puii, cinci la numar, in lume. Iar lumea s-a adunat ca la urs! Micutii s-au pus pe giumbuslucuri, iar mamele, probabil incantate de succesul odraslelor, s-au dat si ele in spectacol si s-au lasat pozate, spre hazul tuturor.


Desi este periculos, ursii, oricat de domesticiti, putand ataca atunci cand sunt fotografiati ori cand este agitatie in jur, atat locuitorii din zona cat si turistii se inghesuie la spectacolul gratuit pentru unii, poate pe bani pentru altii. Iar autoritatile n-au decat sa constate si sa se dea de ceasul mortii sa impiedice ursuletii sa coboare in oras!


Chiar ma gandesc daca nu ar fi interesant sa oficializam businessul!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.