Ursuletii brasoveni, tratati cu ciocolata pentru a sta in padure

Ursuletii brasoveni, tratati cu ciocolata pentru a sta in padure

0 171

Pentru a fi tinuti cat mai departe de oras, unde vin ademeniti de bunatatile din tomberoane sau oferite de localnici si turisti, ursii din padurile ce imprejmuiesc Brasovul beneficiaza de servicii de …room – service. Vanatorii brasoveni duc in padure ciocolata, biscuiti si napolitane, astfel incat, pe langa hrana obisnuita, pe care de asemenea o servesc in padure, ursii sa poata avea “la usa” si dulciurile cu care au fost tratati in ultima vreme.
Se pare ca, in ciuda confortului creat de vanatori, simpaticele animale prefera sa ia masa in oras, facandu-le si puilor iesirea in lume, lucru pe cat de dragut pe atat de periculos. O ursoaica nu va ezita sa atace daca isi simte puii in pericol. Orice gest fata de micuti ii poate costa viata pe amatorii de intalniri de gradul zero pe langa tomberoanele din Racadau.
Situatia devine din ce in ce mai complicata, ursii sunt atrasi de hrana de la tomberoane, lumea vrea sa-i vada si se poate lasa cu nenorociri, au fost inregistrate deja cateva decese si raniri provocate de ursi. Colac peste pupaza, pentru ca ursii sa fie ridicati de autoritatile locale este necesar avizul CE iar vanatorii nu-i vor, gunoierii nu sunt trofee. Ursilor le place din ce in ce mai mult in oras, astfel incat, riscam sa avem nu doar problema cainilor vagabonzi si a pisicilor dar si problema ursilor “vagabonzi”. Pregatiti-va cu ciocolata si instruiti-va legat de comportamentul corect la intalnirea cu ursul, pana obtine Primaria vreo autorizatie in caz de ceva, e bine sa va purtati singuri de grija. Poate ii induplecati pe eventualii atacatori cu o tableta de ciocolata. Sau in invitati la restaurant!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.