Ursula tante e supărată pe Judit neni…

Ursula tante e supărată pe Judit neni…

0 72

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat duminică Ungaria cu procedura de infringement, în cazul în care restricţiile adoptate de guvernul de la Budapesta pentru combaterea coronavirusului sunt excesive.
Ursula von der Leyen amintit că orice măsură trebuie să fie temporară, iar răspunsul autorităților de la Budapesta nu s-a lăsat așteptat.Comisia Europeană a avertizat guvernul de la Budapesta cu represalii, în cazul în care măsurile pentru combaterea răspândirii noului coronavirus se dovedesc excesive. Ungaria este acuzată de faptul că pune în pericol democrația, prin legislația de urgență adoptată

Ungaria face ceea ce face toată lumea în Europa, a declarat.ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, într-un interviu publicat duminică în ediţia online a ziarului german Die Welt.
Ministrul Varga a calificat  o „manifestare a dominaţiei necontrolate a opiniilor liberale” criticile formulate de Uniunea Europeană şi Partidul Popular European la adresa legislaţiei adoptate de Budapesta pentru combaterea epidemiei cu noul coronavirus.

Ministrul ungar a precizat că, după încheierea pandemiei, Ungaria va ridica starea de urgenţă, la fel ca toate ţările, adăugând că momentul deciziei în acest sens nu va fi coordonat cu alţii, ci va fi o chestiune de competenţă naţională pentru fiecare stat.Cu o vehementza inexplicabila pentru...”amestecul in treburile interne ale UNGARIEI”. Ea a respins totodată solicitarea comisarului european pentru valori şi transparenţă,Vera Jourovaa a guvernul de la Budapesta să renunţe cât mai curând posibil la prerogativele speciale, insistând că „starea de urgenţă va fi ridicată la momentul potrivit, nicio zi mai devreme, niciuna mai târziu”.

Referitor la afirmaţia comisarului Jourova în sensul că legislaţia de urgenţă adoptată în mai multe state reprezintă un potenţial pericol pentru democraţieJudit Varga a raspuns cu o lozinca ; timp cât respectivele legi sunt în acord cu constituţia şi cat Curtea constituţională funcţionează, democraţia nu este în pericol nici în Ungaria, nici în orice alt stat european. Dar e adevarat ca acolo presedinte cumnatul lui Judit neni?.

In Ungaria, autorităţile au anunţat duminică un total de 15OO cazuri de COVID-19, cu 99 de decese, 118 însănătoşiri şi 33.532 persoane testate de la începutul epidemiei, a marcat duminică în izolare Paştele catolic, clericii transmiţând online mesajele specifice
.„Puterea lui Hristos umple Cerul şi pământul şi ajunge şi la discipolii Săi care s-au izolat în casele lor”, a asigurat episcopul Istvan Bogardi Szabo, preşedintele Sinodului Bisericii reformate din Ungaria, într-o slujbă oficiată în familie la Budapesta.Episcopul Tamas Fabiny, capul Bisericii luterane ungare, a remarcat la rândul său că „lumea este bolnavă”, menţionând că nu se referă doar la victimele coronavirusului, ci şi la cele ale multor boli ale civilizaţiei care „se manifestă în concentrare”. S-a văzut că evoluţia are limite, „s-a descoperit că suntem vulnerabili”, a adăugat Fabiny,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.