Ursul ucigas a murit, problema ursilor ramane

Ursul ucigas a murit, problema ursilor ramane

0 61

Ursul care a ucis ieri dimineata un tanar pe Aleea de sub Tampa a fost impuscat aseara, imediat dupa lasarea intunericului. S-a adeverit, astfel, ceea ce spusesera vanatorii experimentati brasoveni despre obiceiul ursului de se intoarce la locul unde si-a sfasiat prada. Mai ales ca animalul incepuse sa sape o groapa, imediat dupa atacul ucigas, pentru a-si ingropa victima. Ursoaica, insotita de cei doi pui ai sai, a revenit aseara in zona aleii pentru a dezgropa lesul. Mai bine de 20 de vanatori impanzisera zona, in asteptarea fiarei ce daduse de gustul carnii de om. Nici n-a apucat bine sa sape la radacina copacului ca ursoaica i-a simtit pe vanatorii camuflati in asteptare. S-a repezit spre unul dintre ei, dar doua focuri pornite din arma de vanatoare a altuia a curmat atacul violent si, odata cu el, viata ursoaicei.
In cursul zilei de azi, politistii urmeaza sa anunte parintilor decesul fiului lor ucis si partial devorat, pe care autoritatile au reusit sa-l identifice.
Panda organizata de vanatori pare, in orice caz, singura masura eficienta a institutiilor in responsabilitatea carora cade supravegherea animalelor salbatice cu potential periculos pentru viata brasovenilor. Prefectura solicita de urgenta autorizatii de impuscare a 37 dintre cei 44 de ursi care traiesc pe fondul de vanatoare Timis, in vreme ce Primaria denunta lipsa de reactie a Ministerului Mediului fata de solicitarile de fonduri din partea municipalitatii brasovene, pentru gestionarea problemei ursilor din zona.
Ursul ucigas a fost doborat, problema sigurantei brasovenilor si turistilor ramane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.