Ursii nostri europeni

Ursii nostri europeni

0 180

Ursii gunoieri brasoveni au prins imunitate europeana si nu mai pot fi prinsi de oricine si oricum, cat de inalta ar fi autoritatea romaneasca respectiva, pentru ca sunt inveliti de aripa ocrotitoare a Comisiei Europene, care, din Belgia, se intinde pana la poalele Tampei, cu cate un fulg pe deasupra fiecarui urs vagabondand alene mormaind pe la containerele de gunoi.
„Pentru mutarea ursilor avem nevoie de un acord de la Comisia Europeana, sa nu le deranjam habitatul, ei fiind specie protejata. Noi, tehnic vorbind, suntem pregatiti, avem tranchilizante, echipaje, cutii de transport. Doar ca nu putem face nimic pana nu obtinem aprobare de la Comisia Europeana”, a declarat seful Serviciului Public pentru Gestionarea Animalelor Brasov.
Si, se pare, pana ar fi bagata in seama o asemenea cerere brasoveana, ajunge mai repede reprezentantul comunitatii de ursi la Bruxelles, ca sa sustina cauza scurmatului prin gunoaie, in fata plenului european.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei, continua ideea: „Noi, Primaria, nu avem nici o autoritate in acest domeniu, nu este treaba noastra. Daca-i prindem pe strazi, ii ridicam, daca nu, n-avem ce face.”

Nici vanatorii nu se mai pot ocupa de ursi, daca acestia ajung pietoni de asfalt: „Noi ne ocupam de ursi cat sunt in padure, in oras nu avem voie sa le facem nimic”, a precizat reprezentantul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi.

In legatura cu vestitul zid sonic, sau cum vreti sa-i spuneti, o bariera sonica ce urma sa fie instalata, la sugestia sa, de un investitor privat, probabil ca se afla si acesta inca in hibernare, provocata in cazul sau de criza mondiala – ce motivare pentru abtinere de la actiune, in toate domeniile! – pentru ca nu s-a mai auzit nimic de el, dupa cum declara viceprimarul Adrian Gabor: „N-am mai auzit nimic de la acest investitor, probabil are si el probleme cu criza financiara. Teoretic, in februarie trebuia sa inceapa instalarea barierei.”

Nu-i nimic, vom co-habita, brat la brat , cu ursii, iar Comisia Europeana va avea motiv sa ne urecheze ca suntem o tara salbatica.
Si, daca o luam pe a dreapta, ce, oamenii cavernelor aveau bariere sonice?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.