Ursii gunoieri se imputineaza

Ursii gunoieri se imputineaza

0 58

Si ieri noapte ursii gunoieri au vizitat tomberoanele de gunoi din cartierul Racadau. Si-au ales meniul dorit, au mancat pe saturate si au pozat pe post de mari vedete, caci multi brasoveni si, mai ales, turisti s-au pus pe fotografiat, cu toate ca acest lucru este interzis, mai ales daca se foloseste si blitul.
Au fost alertate serviciile de rigoare, iar din partea Serviciului Public de Gestionare a animalelor s-a prezentat un echipaj cu sculele necesare in asemenea cazuri.
Cu toate ca ursii isi vedeau de treaba lor, curiosii au fost indepartati la o distanta care sa-i situeze inafara vreunui pericol, fotografii amatori scapand de data aceasta neamendati.
Echipajul SPGA a trecut la incercarea de capturare a ursilor, reusind insa sa prinda numai un pui de circa doi ani, deci ceva mai mare decat cel capturat acum cateva zile pe strada Crisan.
Dupa ce a fost tranchilizat, puiul de urs – nu prea mai arata, e drept, a ursulet, la cele circa 100 kg. ale sale – a fost transportat la gradina zoologica, de unde va fi transportat spre libertate in Rezervatia Zarnesti, in muntii Harghita sau unde se va socoti ca este nevoie.
Ce poate fi ingrijorator este faptul ca acesti ursi asa-zisi gunoieri au ajuns sa-si caute hrana printre gunoaiele omenesti, nemaigasind-o in mediul lor din padure din motive despre care am mai scris – interventia umana. Oare nu ar fi indicata curatirea hotarata a societatii de aceste gunoaie omenesti?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.