Ursii au inceput vizitele in Racadau

Ursii au inceput vizitele in Racadau

0 102

Adrian Gabor, viceprimarul brasovului, a declarat ieri ca, pe moment, nu s-a gasit o solutie viabila pentru „musafirii” imblaniti de la containerele de gunoi din Racadau, in sensul de a fi stopate aceste vizite.
Astfel, Gabor a facut ieri un apel catre brasoveni sa nu mai incerce sa hraneasca ursii acestia, care au inceput sa-si faca aparitia in zona cartierului Racadau pentru ca nu gasesc in padure destula hrana, dar si pentru ca s-au obisnuit la containere, unde este mai lesne de ajuns. Nici sa incerce sa-i filmeze ori sa-i fotografieze ii sfatuieste viceprimarul pe brasoveni, dar si pe turistii curiosi de acest „fenomen”, explicand:
„Pe de o parte, acestia se expun unor pericole foarte mari, iar pe de alta risca amenzi de 500 de lei din partea patrulelor de Politie Comunitara ce supravegheaza zona”.
Gabor a mai aratat ca in ultimele zile si-au facut aparitia in zona de agrement „La Iepure” doua ursoaice cu doi si respectiv trei pui, precum si un mascul care a „vizitat” strada Dobrogeanu Gherea. Edilul a recunoscut ca, momentan, municipalitatea nu poate face mare lucru in privinta acestei probleme, deoarece ultimele reglementari europene interzic chiar si tranchilizarea animalelor ajunse in zonele orasului.
Dupa care pedelistul Adrian Gabor a amestecat si ursii in politica: „Speram ca o data cu ajungerea lui Dragos David in Parlamentul European sa se reuseasca obtinerea unor modificari legislative referitoare la unele cazuri particulare”.
Acesta a mai mentionat faptul ca numarul de ursi din padurile din jurul municipiului Brasov s-a mai micsorat in cursul ultimelor 12 luni, deoarece in sezonul de vanatoare ce s-a incheiat, cota de recoltare permisa a fost destul de mare, fiind acceptata impuscarea a 21 de animale.
De asemenea, Adrian Gabor a precizat ca se continua actiunea de hranire a animalelor in padure, acolo unde vanatorii plaseaza cat mai multa hrana, pentru a determina ursii sa nu mai coboarein oras, la containerele de gunoi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.