Urs şi zăpadă de 7-8 metri pe Transfăgărăşan

Urs şi zăpadă de 7-8 metri pe Transfăgărăşan

0 282

Drumarii care lucrează pe Transfăgărăşean înfruntă natura sub toate formele ei. Dacă muncitorii lucrează zilnic la îndepărtarea troienelor de zăpadă groasă pe alocuri de 7-8 metri, miercuri s-au întâlnit cu ursul. Un alt urs a ieşit în calea drumarilor harghiteni de la Tuşnad

Drumarii care lucrează pe Transfăgărăşean înfruntă natura sub toate formele ei. Dacă muncitorii lucrează zilnic la îndepărtarea troienelor de zăpadă groasă pe alocuri de 7-8 metri, miercuri s-au întâlnit cu ursul. Un alt urs a ieşit în calea drumarilor harghiteni de la Tuşnad.

Prima întâlnire cu ursul a fost filmată de angajaţii de la Secţia Drumuri Naţionale Sibiu şi Secţia de Producţie din cadrul DRDP Braşov. Drumarii lucrează aici la îndepărtarea pietrelor căzute pe carosabil, curăţă ultimele petice de zăpadă și montează elemente de siguranţă.
La Tuşnad, în schimb, o ursoaică şi cei doi pui ai ei s-au urcat pe acoperişul Districtului Tuşnad din judeţul Harghita.
Pe Transfăgărăşean, drumarii sunt nevoiţi să înlocuiască un sfert din indicatoarele rutiere şi parapetele distruse de avalanşe.

Circa 25 de drumari lucrează zilnic cu două excavatoare şi pentru înlăturarea stîncilor şi a zăpezii, care depăşeşte în unele locuri 7-8 metri.

Drumarii au eliberat deja un sens de mers, însă Transfăgărăşanul rămîne închis circulaţiei între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, până la finalul lunii iunie.

Cabanierii, salvamontiştii, meteorologii şi turiştii pot urca la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, doar cu telecabina.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.