Urmeaza Rulmentul?

Urmeaza Rulmentul?

0 114

Consiliul de Administratie (CA) al companiei Rulmentul Brasov a convocat din nou Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), la 5 martie, pentru a dezbate propunerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de dizolvare si lichidare voluntara a firmei.


Conducerea companiei a mai convocat actionarii pentru a discuta dizolvarea si lichidarea voluntara a firmei, la finele saptamanii trecute, dar adunarea generala nu a putut fi intrunita, in lipsa reprezentantilor AVAS, actionarul majoritar. Pe ordinea de zi se va afla si programul de restructurare a firmei, intocmit conform Ordonantei Guvernului prin care se amana cu sase luni procedurile de insolventa pentru o serie de societati, printre care si Rulmentul.


De asemenea, actionarii vor desemna un administrator unic, care sa ramana in functie pana la numirea unui lichidator.


?


Rulmentul Brasov a inregistrat, in ultimul trimestru al anului 2006, o pierdere neta de 8 milioane lei (2,4 milioane euro), de peste trei ori mai putin fata de perioada similara a anului precedent, cand compania a obtinut o pierdere de 28 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost, in trimestrul al patrulea al anului trecut, de 27 milioane lei (opt milioane euro), in scadere cu 17% fata de perioada similara a anului 2005, cand Rulmentul a obtinut o cifra de afaceri de 32,3 milioane lei. Pierderea neta a Rulmentul pe intregul an 2006 a fost de 40,6 milioane lei (12 milioane euro), cu 3% mai mult fata de anul anterior, in care pierderile au insumat 39,42 milioane lei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.