Urmează o săptămână de ,,foc‘’, cu tmperaturi care vor putea atinge și...

Urmează o săptămână de ,,foc‘’, cu tmperaturi care vor putea atinge și chiar depăși 40 de grade!

0 35

Meteorologii informează că, până la finalul săptămânii viitoare, țara noastră va fi sub influența unui val de aer extrem de cald, tropical, care va aduce temperaturi caniculare, ce vor depăși chiar și 38 de grade, putând ajunge la 40 de grade sau chiar mai mult! Canicula se va extinde treptat în majoritatea zonelor țării până la sfârșitul săptămânii următoare. Specialiștii ANM au emis și două avertizări cod galben din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Potrivit ANM, duminică, este cod galben de caniculă în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei. „Local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35…36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, se precizează în textul avertizării specialiștilor ANM.

În cursul zilei de luni, valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Valul de căldură se va menţine până la sfârşitul săptămânii şi, treptat, va continua să se extindă şi să se intensifice uşor în toată ţara. Cel mai cald va fi în weekendul următor, când canicula va pune stăpânire pe tot teritoriul României.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.