Urmeaza geolocalizarea

Urmeaza geolocalizarea

0 152

Doi operatori principali de telecomunicatii mobile din Japonia, NTT Docomo si KDDI, au lansat aproape in acelasi timp, cu titlu experimental, servicii de „geolocalizare” multimedia; acestea utilizeaza nu doar pozitia geografica a utilizatorului, dar si directia inspre care este indreptat ecranul telefonului. Este de ajuns sa te uiti la ecranul mobilului pentru a afla informatii privitoare la programul de functionare al magazinelor, adresele lor exacte, numerele de telefon la care pot fi contactate, distanta pana la ele, promotiile pe care le au si unde sunt ceilalti utilizatori ai acestei aplicatii.
Pentru a recunoaste orientarea utilizatorului, sunt combinate mai multe date – de la semnal GPS, pana la informatii furnizate de o busola si un accelerometru. Serviciul furnizat de NTT Docomo este bazat in marte parte de informatii vizuale afisate pe ecranul mobilului; important este ca telefonul sa fie tinut ca un aparat foto digital, pentru ca pe ecran sa apara intreaga panorama a mediului in care utilizatorul se afla. Pe aceasta imagine se suprapun automat iconuri explicite pentru fiecare centru comercial, precum si indicatiile necesare pentru a ajunge la el.
Utilizatorul poate selectiona inca dinainte de a folosi aparatul tipurile de informatii de care are nevoie, pentru ca ecranul sa nu fie acoperit de imagini la fiecare strada. Daca ecranul telefonului este pozitionat orizontal, spre pamant, panoramarea este inlocuita de o harta traditionala. O aplicatie extrem de folositoare in orasele japoneze, unde strazile nu au nume si unde multe localuri sunt greu de gasit de la strada, scriu jurnalistii francezi. Cu aceasta aplicatie, oricine se poate orienta mult mai usor, in functie de pozitia intr-un anumit cartier.
Potrivit MacWorld, Docomo ii permite utilizatorului sa-si localizeze prietenii care folosesc acelasi sistem. Atat aplicatia oferita de NTT Docomo, cat si cea a KDDI sunt doar in faza de prototipuri, iar o data a lansarii sistemului nu a fost inca anuntata.

Preluare Hotnews.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.