Urmeaza descentralizare in Educatie, Agricultura si Cultura

Urmeaza descentralizare in Educatie, Agricultura si Cultura

0 113

Guvernul va analiza, in zece zile, proiectele de acte privind descentralizarea in Educatie, Agricultura, Cultura si Munca, dupa ce, duminica, au fost aprobate legile pentru transferul catre autoritatile locale a atributiilor de administrare in Sanatate, Politie si Sport, a anuntat premierul Emil Boc.
El a aratat ca proiectele de acte normative privind descentralizarea in Educatie, Agricultura, Cultura si Munca sunt in stadiu de avizare si urmeaza sa fie discutate in Guvern in maximum zece zile.
Dan Nica a declarat, in sedinta de miercuri a Executivului, ca au fost elaborate mai multe proiecte de lege privind descentralizarea, printre acestea numarandu-se cel privind infiintarea politiei locale, descentralizarea in agricultura si transmiterea spitalelor si bazelor sportive in administrarea autoritatilor locale.
Conform unui document guvernamental obtinut recent de MEDIAFAX, procesul de descentralizareva determina transferul de atributii in principalele domenii, respectiv Educatie, Sanatate, Ordine si Siguranta Publica, Cultura, Asistenta Sociala, Transporturi, Agricultura, incepand cu luna mai.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.