Urme de ren in carnea boilor de la bicicleta

Urme de ren in carnea boilor de la bicicleta

0 102
Marea Britanie si Franta au incercat deja sa ne vare in scandalul carnii de cal etichetata drept vita. S-a dovedit, dupa multe controale, dezmintiri si nervi din partea inspectorilor si a producatorilor, ca bietul cal deghizat in vaca era, de fapt, un tap ispasitor pentru problemele serioase pe care le au procesatorii francezi si britanici din pricina propriilor produse, nu a celor importate de la noi. Dar cioara vopsita cu care umbla occidentalii prin galantare nu si-a terminat periplul prin peisajul mioritic.
Curcanii cu urme de antibiotice in carne gasiti in Germania i-au alertat din nou pe inspectorii sanitari-veterinari, care au descins in cea mai mare ferma de curcani din tara, Galli Gallo-ul detinut de primarul liberal al Codlei, Catalin Munteanu. Care banuieste ca, in spatele scandalului starnit in Germania, s-ar putea ascunde manevrele pe care le fac anumiti investitori nemti interesati sa cumpere mai ieftin ferma codleana.
Un scenariu care sta in picioare cel putin pana cand inspectorii vor finaliza analizele si se vor putea pronunta asupra eventualelor urme de medicamente peste limita admisa.
Sa fie vreo coincidenta faptul ca cele trei state care pretind ca au depistat probe de incalcari ale legii de catre firmele romanesti sunt chiar cele care se opun intrarii Romanikai in Schengen? Calul, vita, curcanul si cine stie ce alte oratanii pe care le vor mai descoperi occidentalii sa fie doar starvurile pe care le arunca vesticii in ograda noastra pentru a ne indeparta de spatiul comunitar?
Urmeaza sa se alature corului de acuzatori si Finlanda, cel mai proaspat contestatar al statutului nostru de membru Schengen.
Ce n-au reusit criteriile draconice ale Mecanismului de Cooperare si Verificare vor izbuti acuzatiile de nechezaturi in ambalaje de mugete? M-astept ca niste inteprinzatori finlandezi sa pretinda ca au gasit urmele aceluiasi bidividiu costeliv in conserve de ren importate din Romanika. Iar in cazul in care anchetele vor dezminti suspiciunile, sa ne acuze totusi ca i-am sacrificat lui Mos Craciun boii de bicicleta.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.