Urmatoarele alegeri prilej de multa teama pentru UDMR

Urmatoarele alegeri prilej de multa teama pentru UDMR

0 647
Pentru a camumfla teama, sub pretextul ca UDMR vrea să obţină o mai bună reprezentarea a comunităţii magiare la nivelul consiliior locale, liderii „asociatiei” intenţionează să ceară modificarea unor prevederi ale legilor electorale.
Anunţul a fost făcut la Zalău, unde s-au reunit toţi liderii Uniunii din ţară, la o şedinţă a Consiliul Reprezentantilor Unionali.
Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a anunţat astăzi că va solicita reducerea pragului electoral de la 5% la 3% în cadrul alegerilor locale, astfel încât şansele comunităţii maghiare de a avea reprezentanţi în consiliile locale să crească.
 
adrian-lungu-salaj
 
„Noi am dori să reducem pragul de la 5% la 3% pentru că comunitatea noastră care trăieşte în Transilvania în foarte multe judeţe, dar sunt judeţe unde este mult mult în minoritate, dar într-un număr consistent”, a spus preşedintele UDMR Sălaj, Seres Dénes.
O altă solicitare are în vedere alegerea primarilor.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenţia astăzi că Uniunea va face toate demersurile necesare pentru respectarea drepturilor maghiarilor din România pentru o perioadă de cel puţin 25 de ani.
Consiliul Reprezentanţilor Unionali, de astăzi, pregăteşte Congresul din 17 aprilie al UDMR, unde va fi ales un nou preşedinte.
Potrivit liderului organizaţiei Sălaj, actualul preşedinte, Kelemen Hunor, ar urma să fie susţinut pentru încă un mandat la conducerea formaţiunii.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.