Urmarile razboiului tiganesc

Urmarile razboiului tiganesc

0 87


Este binecunoscuta “sucareala” dintre cele doua tabere tiganesti din Sintesti-Ilfov,de langa Bucuresti, cauzata de revolta unor membri ai foarte tinerei generatii, in speta o fata de 12 ani si un baiat de 14 ani, sortiti de interese pecuniare ale parintilor sa se ia, dar care aveau alte vederi asupra iubirii, impotriva unor obiceiuri tiganesti depasite si uzate.


Lupte de strada, chiar si cu arme de foc, distrugeri , pagube, politie , cercetari, arestari etc.


Drept urmare s-au emis mandate de arestare pentru 24 persoane, dintre care doar una a fost retinuta, celelalte ascunzandu-se.


Si tiganii stiu sa-si acopere murdariile, cand este vorba de raspundere civila sau penala in fata legilor in vigoare, ei ghidandu-se doar dupa legile lor de etnie migratoare, fara sa tina cont de evolutia vremurilor.


Este stiuta lipsa de colaborare cu organele de ordine, nu numai in acest caz, si felul de a minti cu o seninatate dezarmanta. Ca exemplu dau declaratia unei tiganci, dupa ce in casa ei au fost gasite arme:


“Aaaa, astea le tinem ca sa ne aparam de hoti, da’ noi arme nu avem.”


Ce sa mai zici?


Cei pentru care s-au eliberat mandate de arestare, 24 la numar si doar unul retinut/gasit, se pot imparti in doua categorii, ca urmare a faptelor: 4(patru) – dintre care si retinutul – sunt acuzati de tentativa de omor calificat, iar ceilalti 20 sunt acuzati de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere si vatamare corporala.


Patrularile pe strazi ale organelor de ordine vor continua cata vreme este nevoie.


In Sintesti si-a facut aparitia si o comisie din partea Protectiei Copilului, care doreste sa stabileasca in ce masura sunt vinovati parintii celor doi copii. Valentin Guran, sefil comisiei, a declarat ca cei doi adolescenti vor fi dusi la IML pentru teste, caci fata este acuzata de comunitate de intretinerea unor relatii sexuale cu alt baiat.


Se poate ajunge la degradarea din dreptul de parinti a celor in cauza si internarea copiilor in case de minori.


Bulibasa comunitatii de tigani a declarat ca cei cercetati de politie vor fi, la intoarcerea lor, judecati de stavorul comunitatii, convocat in acest scop, si pedepsiti dupa legi tiganesti.


Insa ceea ce ma revolta si ma jigneste, ca roman, este declaratia bulibasei ca este exclusa orice casatorie intre tigani si romani.


Pai, mai nene bulibasa, voi vreti drepturi egale, dar oferiti discriminare?


Oare cand va fi pusa la punct aceasta etnie, care actioneaza, prin minciuna, impotriva bunului mers al societatii in care traiesc?


?


Dan Bota??


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.