Urmarile inundatiilor. Codul rosu se mentine

Urmarile inundatiilor. Codul rosu se mentine

0 105

Luni, prefectul Aurelian Danu si seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Stelian Rachitean, au prezentat pagubele pe care le-au lasat in urma lor ploile din perioada 23-25 martie. Vestea proasta este ca pentru judetul Brasov se mentine codul rosu si pentru perioada urmatoare.


Bilantul inundatiilor se prezinta astfel: cinci gospodarii, peste 1.700 de hectare de pasuni si fanete si aproximativ 700 de hectare de teren arabil din judetul Brasov au fost distruse, 29 de poduri, 650 de metri de retele electrice, cinci kilometri de drum si cateva anexe gospodaresti au fost afectate.


Localitatile afectate de ploile torentiale sunt Vama Buzaului, Racos, Parau, Comana, Moeciu si o parte din cartierul Stupini din Brasov, unde cateva gospodarii au fost inundate de paraul Ghimbasel, afluent al Oltului. Prefectul a anuntat ca, pentru zona Vama Buzaului, se va intalni, miercuri, cu ministrul mediului Sulfina Brabu, pentru a stabili ce lucrari sunt necesare pentru consolidarea albiei paraului Buzaiel.


In legatura cu cele cinci gospodarii din zona Moeciu, doua pensiuni, doua case de vacanta si o casa din chirpici, se va constitui o comisie de evaluare la nivelul prefecturii, pentru a stabili daca acestea au fost construite intr-o zona inundabila, a subliniat prefectul.


?


In judetul Brasov se mentine codul rosu, pe cursul mijlociu al raului Olt, sectiunea aval Feldioara, pana la confluenta cu Homorodul. Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol in bazinul Oltului din cauza topirii stratului de zapada de peste doi metri din Masivul Fagaras.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.