Urmari ale accidentului de la Rasnov

Urmari ale accidentului de la Rasnov

0 101

Dupa cum se stie, duminica un baiat din Rasnov, care se juca intr-un sopron construit in curtea imobilului in care locuiau parintii lui si alte trei familii, a murit pentru ca sopronul a cazut peste el. Acuma anchetatorii au lansat si ipoteza ca cei care au construit acel sopron, fara autorizatie, ar putea sa fie condamnati pentru omor din culpa. De parca, daca sopronul era proptit de o autorizatie, nu se mai putea darama!
Dar, pentru ca trebuie cautat un tap ispasitor, anchetatorii doresc sa gaseasca vinovatul pentru a-l condamna, cei mai aproape de aceasta solutie fiind parintii baiatului, cu toate ca la construirea sopronului au participat si celelalte trei familii locuind in imobil.
Cu aceasta ocazie s-a descoperit, ca veche noutate, ca in cartierul Predeal din Rasnov, acolo unde s-a petrecut accidentul 80% dintre case nu au autorizatie de constructie.
O functionara a primariei Rasnov declara ca in repetate randuri locatarii si totodata proprietarii – nici nu stiu daca ii pot numi asa – acestor case au fost atentionati sa intre in legalitate, interzicandu-li-se alte constructii, sub amenintarea amendarii. Dar cine mai respecta astazi legile in Romania?
Functionara declara: „Avem in vedere aceasta problema de foarte multi ani (problema constructiilor, nu a nerespectarii legilor in Romania, n.a.)
pe care incercam sa o rezolvam. Este foarte greu, deoarece oamenii, nevoiasi in marea lor majoritate, sunt nevoiti sa scoata din propriile buzunare bani pentru autorizatii. Noi ii putem ajuta cu parcelarea, cu situatia juridica si cu inscrierea terenului. De restul actelor trebuie sa se ocupe ei.”
Este bine ca se incearca ajutorarea respectivilor oameni si este bine ca nu s-a trecut la amendarea lor, daca sunt nevoiasi. Cine a trecut prin Rasnov stie cam pe unde se afla acest cartier si ce fel de oameni il populeaza
Nu este insa de inteles zelul cu care procurorii din Zarnesti tin mortisi sa gaseasca un vinovat, chiar si numai din culpa. Daca parintii vor fi gasiti vinovati, vai de mama lor. Nu le ajunge moartea copilului, se vor pomeni bagati si la parnaie. Cam neplacut de ciudata treaba asta.
Apoi mai apare o intrebare: oare ce se intampla cu toate vilele si viloaiele si alte case de vacanta, ridicate fara autorizatie de diferiti barosani in tot felul de locuri mai „sensibile” din multe puncte de vedere si pe care nici in cot nu-i doare de legi, atentionari, amenzi si alte cele? Nici aceia nu au bani de amenzi si de intrare intr-o eventuala legalitate, mai ales cand acele locuri sunt protejate prin lege, nu ca amaratul cartier Predeal din Rasnov?
Iata intrebari la care nu se vrea inca un raspuns, pentru ca de nevoias te poti lua lesne, pe cand, in cazul celor doldora de bani, functionarasilor din cadrul autoritatilor locale, si nu numai, le cade inima in nadragi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.