Unul din tripletii de la Maternitate a murit

Unul din tripletii de la Maternitate a murit

0 120

Baietelul din seria tripletilor veniti pe lume la finele saptamanii trecute la Maternitatea Brasov a decedat joi noaptea. Micutul suferea de o malformatie congenitala a inimii si era subponderal. Nou-nascutul nu a supravietuit, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l mentine in viata. Surorile lui se simt insa bine si incep sa ia in greutate.
Cei trei copii nascuti de o femeie din Sf Gheorghe venisera pe lume prematur; baietelul s-a dovedit mai firav decat surorile sale si nu a supravietuit.
Cele doua fetite, surorile lui, au inceput in schimb sa ia in greutate. La nastere, niciuna dintre ele nu cantarea mai mult de un kilogram si 100 de grame. Mama indurerata de pierderea baietelului va putea sa-si ea bebelusele acasa abia cand vor ajunge sa cantareasca cel putin doua kilograme si jumatate fiecare. Deocamdata, au fost scoase de sub respiratie artificiala, dar le sunt inca monitorizate functiile cardiace si de respiratie, Cazurile de tripleti nascuti pe cale naturala sunt destul de rare: incidenta este de una la 8.000 de nasteri, desi tehnicile moderne de reproducere asistata au sporit aparitia unui astfel de caz la 2000 de nasteri.
Anul trecut, la Maternitatea Brasov, o alta mamica – tot din Sfantu Gheorghe – aduce pe lume tripleti si tot pe cale naturala.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.