Universul Familiei ucide lent, dar sigur

Universul Familiei ucide lent, dar sigur

0 174

Cand au depus banii la CAR-ul condus de Nicolae Nedelcu si familia acestuia, pensionarii pacaliti nu-si inchipuisera ca drumurile pentru recuperarea agoniselii o sa-i omoare. Si asta la propriu. In vreme ce deponentii au ajuns la cutite cu administrator judiciar pe care l-au ales sa gestioneze falimentul CAR-ului, trei dintre ei nu vor mai apuca niciodata sa-si vada banii recuperati. Oamenii au murit inainte de a legea sa le faca dreptate si sa le returneze sumele depuse. Varsta inaintata si inima rea pe care si-o fac de mai bine de jumatate de an incoace, de cand patronul de la Universul Familiei a disparut cu banii lor, a pus capat vietii a doi dintre ei. Al treilea a murit de boala, dupa ce a tot sperat in zadar ca isi va putea ridica banii cu care sa-si plateasca interventia chirurgicala ce i-ar fi putut salva viata.
Nici cei ramasi in viata nu o duc mai bine. Au crezut initial ca prin alegerea avocatului Aurel Centu pe post de administrator judiciar isi vor recupera banii la scurta vreme de la declararea falimentului. Pe masura, insa, ce vremea a trecut, pagubasii Universului Familiei au inceput sa il banuiasca pe Centu ca ar fi mana in mana cu Nedelcu si nu urmareste sa le faca dreptate ci sa-l scoata basma curata pe patronul disparut. Asa ca deponentii vor acum sa-l schimbe din functie pe Centu, pe care il huiduiesc la fiecare intalnire a creditorilor. Ultima dintre le a avut loc ieri la Sanpetru. Centu si sustinatorii lui au convocat reuniunea la o ora imposibila si intr-o locatie greu de dibuit, in speranta ca debitorii nu vor veni in numar mare si nu vor intruni cvorumul necesar pentru destituirea sa si alegerea in loc a unui nou administrator judiciar.
Deponentii au aflat totusi de convocare si au strans semnaturile prin corespondenta. Problema este ca cei aproape 400 de brasoveni pe care Nedelcu i-a lasat cu buzele umflate si conturile goale s-au impartit in doua tabere. Unii il sustin pe Centu, ceilalti cer ritos alegerea unui nou administrator. La votul de astazi ar fi trebuit decis numele acestuia, dar cearta care a izbucnit cu ocazia intalnirii celor doua tabere a impiedicate desfasurarea alegerilor. Abia astazi va fi cunoscut numele noului administrator de la Universul Familiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.