Universitatile de prestigiu, mai scumpe

Universitatile de prestigiu, mai scumpe

0 214

In viitorul apropiat studentii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar daca vor dori sa studieze la universitati de prestigiu.


Reprezentantii Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), care s-au intalnit zilele trecute la Brasov, sustin ca odata cu implementarea sistemului de evaluare a universitatilor acreditate, institutiile de invatamant superior cotate ca fruntase s-ar putea diferentia financiar de cele situate la baza clasamentului.


Astfel, in trei ani, toate universitatile acreditate vor intra in atentia comisiei de evaluare. In anul universitar ce va urma, 10 institutii din tara, printre care si Universitatea „Transilvania” Brasov, vor fi cuprinse intr-un program-pilot de evaluare. Sistemul de evaluare implementat de ARACIS va duce si la o delimitare a universitatilor in functie de taxele practicate. Oficialii ARACIS au precizat ca vor mai trece multi ani pana cand vreo universitate romaneasca sa poata intra in Topul celor mai bune 500 de universitati din lume. Conditia ar fi o finantare pe termen lung comparabila cu cea a universitatilor de peste hotare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.