Universitatea „Transilvania“ va fi evaluata de studenti

Universitatea „Transilvania“ va fi evaluata de studenti

0 104

Universitatea „Transilvania” este una din cele zece institutii de invatamint superior, care fac parte din cadrul unui program initiat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS) din Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC).
In a doua jumatate a lunii mai, centrul universitar brasovean va fi evaluat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS), cu scopul de a testa eficienta modelului de evaluare pe care MEdC il propune pentru invatamintul universitar din Romania.
Actiunea de evaluare este prima de acest fel de pana acum si are rolul de a stabili criterii, standarde si indicatori de performanta pentru cele zece universitati participante.


Comisia de evaluare
Si studentii pot face parte din echipa comisiei de evaluare. Studentul care va participa la evaluarea unei universitati are statut egal cu al celorlalti evaluatori in cadrul echipei. El participa la toate activitatile echipei, incepand cu analiza raportului de autoevaluare, pregatirea vizitei de studiu si redactarea raportului. Acesta va formula propriile concluzii si observatii, va redacta propriul raport de evaluare, pe care il va integra documentului final si va participa la redactarea raportului final ce va fi inaintat consiliului ARACIS.
De asemenea, acesta va face propuneri si observatii in vederea imbunatatirii metodologiei ARACIS, a standardelor, a indicatorilor de performanta si a procedurilor de evaluare descrise in ghidul pentru evaluarea externa a calitatii. Pentru a fi admis in comisia de evaluare, studentul trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Cunostintele sale in domeniul asigurarii calitatii invatamintului trebuie sa fie vaste, sa cunoasca problematica din invatamintul universitar si documentele de baza in asigurarea calitatii (Standardele si Recomandarile ENQA – European Association for Quality Assurance for Higher Education, Legea Calitatii, Metodologia ARACIS, Ghidurile ARACIS).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.