Universitatea Transilvania si-a ales conducerea

Universitatea Transilvania si-a ales conducerea

0 650

Aproape 700 de cadre didactice si studenti ai universitatii au fost asteptati de dimineata la vot pentru a-si alege rectorul si pentru a-i valida pe membrii senatului universitatii. Daca la Senat probabil ca vor avea loc schimbari, sefia universitatii va fi asigurata tot de Ioan Abrudan actualul rector, singurul candidat inscris in cursa

Aproape 700 de cadre didactice si studenti ai universitatii au fost asteptati de dimineata la vot pentru a-si alege rectorul si pentru a-i valida pe membrii senatului universitatii. Daca la Senat probabil ca vor avea loc schimbari, sefia universitatii va fi asigurata tot de Ioan Abrudan actualul rector, singurul candidat inscris in cursa.
Conform metodologiei si calendarului, alegerile la Universitatea „Transilvania” s-au desfasurat incepand cu luna octombrie 2015, la nivel de departament si facultate, pentru a ajunge acum cele pentru universitate – alegerea Senatului si a rectorului.
La cele doua sectii de vot amenajate in Aula Universitatii au fost asteptati sa-si aleaga noua conducere circa 700 de profesori, cercetatori si reprezentanti ai studentilor .studenti bv1
Validarile pentru Senatul Universitar si pentru alegerea rectorului au loc odata la patru ani. In mod exceptional daca se mai elibereaza locuri in senat odata cu pensionarea unor cadre didactice, au loc alegeri partiale pentru perioada ramasa pana la finalul mandatului.
Daca in senat pe lista celor 68 de membri pot aparea nume noi, sefia Universitatii va fi asigurata tot de Ioan Abrudan, actualul rector fiind singurul care si-a dorit aceasta functie.
Lector dr. Gabriel Stan, presedintele Biroului Electoral al Universitatii, spunea cu o zi inaintea votului ca validarea lui Abrudan este doar o procedura formala. Si a avut dreptate! Ioan Abrudan cu un mandat in care realizarile sunt vizibile la tot pasul, reusind in plus sa aduca multi bani in universitate, nu putea sa aiba contracandidat. Felicitari!
Mai trebuie adaugat un lucru, important pentru ce urmeaza, intrarea in politica, asa cum se cam aude prin targ ar fi o mare pierdere pentru Universitatea „Transilvania” pentru studenti si prestigiul institutiei.
Noua conducere va intra in vigoare de la 1 martie.

Vifor Rotar & Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.