Universitatea Transilvania oferă și în acest an cursuri gratuite pentru elevii care...

Universitatea Transilvania oferă și în acest an cursuri gratuite pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat

0 66

Elevii care susțin examenul de Bacalaureat în acest an pot beneficia din nou de cursuri gratuite de pregătire. Pentru al optulea an consecutiv, cadre didactice ale Universității Transilvania Brașov pregătesc gratuit elevii care vor susține examenul de Bacalaureat. Universitatea Transilvania din Braşov, prin Facultatea de Litere şi Facultatea de Matematică şi Informatică, organizează pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, care vor fi susținute de profesori renumiți din universitate, începând din 05.03.2020 la Matematică și din 06.03.2020 la Limba şi literatura română și la Informatică. Cursurile de matematică cuprind noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie și geometrie, iar cele de informatică cunoștințe despre algoritmi, grafuri, vectori și matrici, dar și variante de probleme. La limba și literatura română cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare și nonliterare și cum să utilizeze corect și adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba și literatura română sunt axate și pe analizarea operei marilor clasici, a poeților canonici și prozatorilor interbelici.

La cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat sunt așteptați elevii din anii terminali ai învățământului liceal din Brașov, dar și din zonele limitrofe. Aceștia își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni și nu este necesară înscrierea prealabilă. Participarea la cursuri este liberă, însă elevii sunt rugați să urmărească pagina de facebook a universității(Universitatea Transilvania din Brașov) pentru eventualele modi’cări ce vor apărea în program.

Cursurile de limba și literatura română se desfășoară în corpul T al Universității Transilvania din B-dul Eroilor nr. 25, în sala TP4. Cursurile de matematică și cele de informatică vor avea loc în corpul P al Universității din strada Iuliu Maniu nr. 50, în sala PIII1. Elevii se pot prezenta direct în amfiteatre, conform calendarului de pregătire a’şat pe site-ul universității, la adresa: https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bac.html

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.