Universitatea Transilvania din Brasov – locul 3 pe tara!

Universitatea Transilvania din Brasov – locul 3 pe tara!

0 150

Universitatea „Transilvania” din Brasov urca, pe an ce trece, inca un loc in topul celor mai bune universitati din tara. Prin performantele pe care le obtin studentii, dar si profesorii care predau la aceasta institutie de invatamant superior, facultatile brasovene castiga tot mai mult prestigiu la nivel national, dar si international.
Astfel, conform unui studiu realizat de revista Capital si Kienbaum Management Consultants, “Universitatea Transilvania“ este clasata, din perspectiva mediului de afaceri si a insertiei profesionale in piata muncii, pe locurile fruntase.
In ceea ce priveste clasarea overall a Universitatilor, pozitia ocupata de Universitatea ”Transilvania” este a 3-a cu un total de 2.36 de puncte, fiind precedata de Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj si de Universitatea din Bucuresti. In schimb, universitatea noastra este cea mai buna din tara, ocupand primul loc la capitolul „Continut educational: Teorie”.
Au participat la studiu 84 de universitati, de stat si particulare, 35 de companii, nationale si internationale, si 3131 de studenti.
Studiul a fost realizat privind domeniile: economic si tehnic.
In topul universitatilor cu specializari cu profil economic, universitatea noastra ocupa locul 4, cu un total de 2.42 de puncte. Pentru specializarile tehnice, pozitia bine meritata a universitatii este a 2-a, cu 2.82 de puncte.
Pentru mai multe informatii accesati linkurile de mai sus, iar pentru studiul complet : http://www.capital.ro/usr/imagini/0-37835-studiev10.pdf.

Sursa informatiei: revista Capital.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.