Universitatea Transilvania, calificata cu grad ridicat de incredere

Universitatea Transilvania, calificata cu grad ridicat de incredere

0 59

In urma evaluarii efectuate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS), doar patru universitati romanesti din cele 11 monitorizate in ultimele 6 luni au obtinut calificativ maxim.


ARACIS a urmarit respectarea criteriilor de calitate si performanta recunoscute la nivel european: de la dotarile tehnice la competenta profesorilor, evaluarea studentilor si locul acordat cercetarii.


Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj, Universitatea de Stiinte Agricole din Iasi si Universitatea Transilvania din Brasov au fost calificate cu grad ridicat de incredere.


Scopul evaluarii a fost de a testa eficienta modelului de evaluare pe care MEC il propune pentru invatamintul universitar din Romania. In urma studiului realizat de ARACIS, pentru 10 universitati-pilot de stat, Universitatea Transilvania se afla printre primele bine cotate. Aspectele evaluate au fost gradul de ofertare a nivelurilor de educatie si cercetare, managementul institutiei si programele de studii. Printre aspectele bine cotate de raportul ARACIS se numara si deschiderea catre educatia europeana, parteneriatul cu peste 150 de universitati europene, derularea a numeroase proiecte nationale si internationale.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.