UNIUNEA EUROPEANĂ, un eșec de proporții, deja anunțat !

UNIUNEA EUROPEANĂ, un eșec de proporții, deja anunțat !

0 55

Dupa Marea Britanie, si alte tari preconizeaza parasirea TREPTATA a U.E. care va arăta foarte diferit în viitorii 10-20 de ani. Elitele de la Bruxelles sunt eminamente îngrozite după succesul iesirii Marii Britanii din U.E.
Perspectiva este sumbra deoarece si alte state membre, stabile economic, doresc să părăsească blocul european. 
Azi Uniunea Europeana  prin manevrele politice  dolosive , seamana tot mai mult cu malefica fosta Uniune Sovietica!  Brexit-ul este Dovada care a generat treptat unde de șoc în toată Europa!! Regatul Unit a părăsit oficial blocul la 1 ianuarie 2021, după aproape 50 de ani de aderare. După un an, Marea Britanie şi-a valorificat excelent noua sa libertate, semnând o serie de acorduri comerciale efectiv profitabile cu țări din întreaga lume.

Marea Britanie savurează an de an succesul ieșirii din UE. Scutit de povara financiara si birocratica a unui aparat birocratic urias si in acceeasi masura inutil, Regatul Britanic a depășit cele mai mari economii din blocul comunitar.
Cel mai recent, Gigantul petrolier Shell a anunțat planuri de a-și muta sediul central din Olanda, în Marea Britanie, în timp ce producătorul de automobile Nissan va face o investiție de miliarde în dezvoltarea de mașini electrice la fabrică din Sunderland. 
Cele mai recente prognoze ale Fondului Monetar Internațional (FMI) arată, de asemenea, că economia Marii Britanii depășește cele mai importante economii ale UE și pe cea a zonei euro în ansamblu în acest an și anul viitor. Grupurile de campanie din unele dintre cele mai mari și mai proeminente state membre ale UE – inclusiv Franța, Italia și Țările de Jos – fac acum presiuni ca țările lor să urmeze Regatul Unit în afara blocului.
Nile Gardiner, un analist de politică externă, fost consilier al lui Margaret Thatcher, a avertizat că succesul rapid al Brexit-ului Marii Britanii a lăsat UE să se clatine, prezicând schimbări uriașe pentru bloc în următorul deceniu. El crede că, deși discuțiile despre alte state membre ale UE sunt destul de reduse, în următorii 5-10 ani se vor dezvolta presiuni din partea guvernelor pentru a organiza propriile referendumuri, pe măsură ce succesul continuu al Brexit-ului devine și mai evident. 

Succesul UK, după ce şi-a recăpătat libertatea economică şi financiară, sperie elitele UE.
Gardiner a declarat pentru Express: „Succesul Brexit-ului este urmărit îndeaproape. În 10-20 de ani de acum înainte, UE ar putea arăta foarte diferit. După succesul Brexit-ului, orice se poate întâmpla. Faptul că Marea Britanie a avut un succes uriaș din Brexit , sperie elitele UE.
Vor să păstreze nucleul proiectului european și văd Brexit-ul ca pe o mare amenințare, motiv pentru care. Marea Britanie, care semnează acorduri comerciale în întreaga lume este o demonstrație că țările pot merge singure în afara UE. Nici o țară din UE nu organizează un referendum privind apartenența la UE, deoarece liderii europeni se tem de posibilul rezultat. Dar presiunea se va dezvolta pe parcursul celor cinci până la zece ani pentru ca guvernele să dețină voturi”, spune expertul.
Gardiner consideră că „elitele europene” se tem să-și lase propriul public… să voteze pentru aderarea la UE, deoarece sunt îngrozite de posibilul rezultat. Dar el a avertizat că încercările din partea anumitor țări de a face eforturi pentru mai mult „eurofederalism” ar putea declanșa riposta din partea altora care ar putea vedea o „Europe pe două niveluri . UE se teme de riposta mulțimilor care vor cere ieșirea din UE . 
Vor cere să-şi recapete independența chiar daca unii oficiali UE încearcă să îngreuneze viața Regatului Unit. Analistul de politică externă a continuat: „Veți vedea mai multe încercări ale liderilor UE de a-si consolida puterea și un impuls mai mare pentru federalismul euro.” 

Francezii vor conduce acest lucru, iar germanii ar putea fi de acord cu o parte din această agendă. Veți vedea unele guverne făcând eforturi pentru un control mai central de către Bruxelles, dar va exista o ripostă uriașă din partea țărilor centrale și europene care nu vor să vadă asta. Țările scandinave nu vor dori să vadă o integrare suplimentară în Europa, astfel încât să …  existe o Europă pe două niveluri în curs de dezvoltare…ca „pe vremuri”!

El a concluzionat: „Fără îndoială că vor exista campanii tot mai mari , mai insistente din partea multor țări pentru a ieși din UE. Procesul început de Brexit este atât de puternic încât va transforma fundamental viitorul Europei. Brexitul este despre democrație, suveranitate și libertate în practică și sunt forțe extrem de puternice pe care guvernanții europeni nu le vor putea opri”. (A.Hendrik , D.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.