Uniunea Europeana traversează o criză umanitară gravă!

Uniunea Europeana traversează o criză umanitară gravă!

0 383
In discursul sau, caracterizat de madam Udrea "a fi cel mai bun …din ultima jumatate de an (!!)" TRAIAN BASESCU ne indemna cu inversunare sa nu cumva sa suparam cu ceva Comisia Europeana, ca ne fac europenii astia ca la Nufarul, si … Kirghizstan scrie pe noi. Reteta presedintelui de a sta capra, cum face el de 8 ani, ni s-ar potrivi manusa…
Numai ca, desi se crede foarte… insurubat in comunitatea atlantica "de informatii", nu afLase ce declarase deunazi chiar ambasadorul americana U.E. in cursul unei Conferinte in capitala Portugaliei: "Europa suferă de pe urma unei crize umanitare de proporÅ£ii enorme", a declarat ambasadorul SUA la UE, William Kennard .“Cel mai important lucru ce trebuie facut este recunoaÅŸterea faptului ca 26 de milioane de ÅŸomeri înseamnă o criză umanitară enormă.” ,a avertizat Domnia Sa în cursul unei conferinÅ£e organizate Joia trecuta de think-tank-ul Lisbon Council.
Ambasadorul a precizat că acest lucru va duce la dispariÅ£ia încrederii tinerilor că UE va avea o soluÅ£ie pentru viitorul lor. El a declarat ca desi UE stie sa fie vizionara, “sunt frapat sa constat cat de incapabila este UE sa-si puna ideile in practica,iar tinerii nu isi asociaza viitorul cu ceea ce se intampla in Europa. Tinerii simt ca U.E. este problema” , a mai spus ambasadorul american.
Dar ambasadorul nu a ramas doar la nivelul compatimirii tinerilor europeni. El a oferit si una dintre… cheile succesului american in ce priveste reluarea cresterii economice.
“Europa poate invata de la Statele Unite, in special in domeniul energiei”, a spus Kennard, amintind ca,
ce sa vezi, gazele de sist au fost “cheia economica a revenirii”, pentru ca in perioada 2005-2011 mult hulita productie de gaze de sist a crescut de zece ori peste Atlantic.
Adevarat, dar nu in SUA…
Chiar si unii comisari europeni recunosc ca situatia din UE este grava.
“Situatia politica este foarte ingrijoratoare, de aceea trebuie neaparat sa introducem o componenta sociala in bugetul nostru, pentru ca exista o intensificare a miscarilor antidemocratice si fasciste”, a spus comisarul european pentru relatii interinstitutionale, Maros Sefcovic. “Ne dam seama seama ca putem pierde o generatie. Tinerii nu mai cred in acest sistem democratic”, a mai spus comisarul social-democrat slovac.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.