Uniunea Europeana isi protejeaza consumatorii

Uniunea Europeana isi protejeaza consumatorii

0 172

Nu de putine ori am auzit ca un vin bun face bine la sanatate. Insa, deoarece vinul contine peste 1,2% alcool, Uniunea Europeana vrea sa-si protejeze consumatorii si a aprobat noi prevederi in acest sens. Astfel, de la 1 iulie, vinul si alte bauturi care contin mai mult de 1,2% alcool nu mai pot fi prezentate drept sanatoase, in tarile Uniunii Europene. Conform unei norme din noiembrie anul trecut, nici pe etichete si nici in mass-media, n-o sa se mai poata spune ca vinul face bine la inima sau ca este folosit in vreun scop curativ.


Oficialii europeni spun ca hotararea este un pas inainte in ceea ce priveste protectia consumatorului. Asta deoarece produsele vor fi prezentate, spun oficialii europeni, in concordanta cu adevarul stiintific. In schimb, pe continent au aparut reactii care incearca sa limiteze efectele acestei legi.


Viticultorii din Spania au prezentat manifestul intitulat „In apararea viei si vinului”, in care se arata ca milenara bautura, obtinuta din fermentarea mustului, este parte a culturii mediteraneene.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.