Uniti in izolare: PD-L si PNTCD

Uniti in izolare: PD-L si PNTCD

0 61

Izolarea politica a PD-L, un partid care a inlocuit ideologia doar cu interesele, este un fapt ce nu mai poate fi contestat. Se fac mari eforturi atat in plan central dar si local pentru a estompa imaginea unui partid parasit de aliat sau lipsit de aliati.
Ultima cucerire in domeniul aliantelor PDL este o amarata aripioara din umbra PNTCD. Aripa Milut a semnat luni un protocol de colaborare care stabileste ca cele doua formatiuni sustin candidatura lui Traian Basescu la presedintie si isi propun, pe termen lung, unificarea partidelor de centru dreapta din Romania. Proiectul unui partid puternic de centru dreapta a fost ratat de catre Basescu si toate eforturile lui Stoica si a unor lideri democrati si liberali au fost anulate.
„Obiectivul politic imediat este sustinerea candidaturii lui Traian Basescu pentru un nou mandat”, a declarat presedintele PDL, Emil Boc, care a adaugat ca scopul pe termen lung este unificarea partidelor de centru dreapta din Romania, intr-o „formula care sa asigure guvernarea tarii”.
Protocolul politic semnat luni „va deschide calea unei colaborari viitoare pentru alegerile locale, parlamentare si europarlamentare”, a adaugat Emil Boc.

„Azi, PNTCD face un pas important pe drumul reintegrarii sale in structurile politice interne si de reprezentare pe plan european”, a declarat, la randul lui, liderul taranistilor, Marian Milut.

De mentionat faptul ca PNTCD este scindat in prezent in doua factiuni, una condusa de Milut, care il sustine pe Basescu la prezidentiale, si alta condusa de Radu Sarbu si Gheorghe Ciuhandu, aripa ce il sustine pe Crin Antonescu.
Aripa Sarbu sustine ca l-a exclus pe Milut din partid, desi acesta, anterior, il exclusese si el din PNT pe Radu Sarbu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.