Unitatile de invatamant brasovene primesc milioane de lei

Unitatile de invatamant brasovene primesc milioane de lei

0 70

Unitatile de invatamant din orasul nostrum vor fi primi un capital destul de serios din bugetul pentru invatamant pentru modernizarea unora dintre ele sau pentru repararea altora.


Astfel, cele 260 de milioane alocate pentru scolile si liceele din judetul Brasov vor fi distribuiti in felul urmator: construirea a inca trei campusuri, in Predeal, municipiul Brasov si zona Fagaras-Victoria. In acest sens, inspectorul general judetean, prof. Carmen Tanasescu, a declarat: . „Pentru ca primele patru campusuri au fost o reusita la nivelul acestui judet, lucrarile afandu-se deja in desfasurare, am propus construirea a inca trei campusuri, care urmeaza a fi proiectate si executate in acest an”.


De asemenea, este de dorit crearea unor spatii adecvate practicarii sporturilor de iarna: „Dorim sa construim toata infrastructura necesara, pornind de la partie de schi cu zapada artificiala si posibilitatea de nocturna, trambulina adecvata acestor sporturi extreme si bineinteles de performanta. De asemenea, am gandit o varianta de bazin de inot si construirea unui patinoar acoperit, care va folosit pentru sporturile de performanta, cu predilectie pentru hochei, pentru ca am vrea sa sustinem dezvoltarea acestuia la nivelul Brasovului, unde momentan nu exista”, a mai adaugat Carmen Tanasescu.


Campusul din municipiul Brasov este unul conform standardelor europene, el urmand sa fie compus dintr-o unitate de invatamant cu 24 de sali de clasa, un internat cu 300 de locuri, o sala de sport, un bloc de garsoniere pentru cadrele didactice, un bazin de inot si o sala de sport decopertabila.


Pe langa aceste campusuri se doreste construirea a 47 de sali de sport si a 42 de gradinite si a unui sediu nou pentru Liceul de Muzica ce a ramas fara spatiu de desfasurare a orelor in urma retrocedarii cladirii in care isis desfasura activitatea.


Insa aceste planuri si proiecte de constructii nu se afla sub auspicii tocmai favorabile daca ne gandim ca inspectoratul judetean are datorii de 6 miliarde de lei vechi catre firmele care au efectuat lucrari de reabilitare a unor unitati de invatamant din judet.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.