Unirea sarbatorita la Brasov

Unirea sarbatorita la Brasov

0 167

Dupa cum se stie, maine se implinesc 150 de ani de la unirea principatelor romane, Moldova si Muntenia, sub conducerea domnitorului Alexandru Ion Cuza, acesta fiind un pas important facut spre Marea Unire de la 1918.
Maine tara va fi in sarbatoare. Din pacate, aceasta zi nu a fost declarata zi nelucratoare, fiind preferate zile de mai mica importanta, conform intereselor. Cu toate acestea, sunt sigur ca inimile tuturor romanilor, din tara sau diaspora, vor bate mai emotionate cand vor auzi Imnul National, ca si celelalte cantece legate de acest eveniment. In tara si in strainataturile populate de romani se vor organiza clipe in memoria celor care au luptat pentru Unire si au crezut in viitorul Romaniei.
Si la Brasov va fi sarbatorit evenimentul, in cinste si respect, festivitatile fiind patronate de Consiliul Judetean Brasov, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, in parteneriat cu Primaria si Prefectura.
Serbarile vor incepe la orele 15,00, cu un mars al studentilor facultatilor brasovene, numit „Marsul Unirii”. Acest mars va porni de la Complexul Studentesc Memorandului, cu fanfara in frunte. Se va parcurge un traseu ce cuprinde str.Lunga, str. Muresenilor, cu final in Piata Sfatului. Studentimea brasoveana nu va avea nimic impotriva daca lor li se vor alatura si alti cetateni ai urbei, caci in Piata Sfatului vor fi intampinati de cunoscutele grupuri de Juni, pentru a incinge marea Hora a Unirii.
Tot in Piata Sfatului vor dansa si concerta, in cadrul unui spectacol folcloric de suflet si traditie, solisti si ansambluri folclorice brasovene.
Speram ca vremea sa fie prielnica desfasurarii festivitatilor, iar ambitiile politice sa nu-si faca aparitia tocmai in aceasta zi.
Dumnezeu sa-i binecuvanteze si sa-i apere pe romani!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.