Unicat în România: comuna Augustin, din județul Brașov, nu mai are...

Unicat în România: comuna Augustin, din județul Brașov, nu mai are primar, viceprimar și a rămas fără consiliu local!

0 182

Într-o conferință de presă, desfășurată la sediul PNL Brașov, a fost prezentatată situația administrativă incredibilă din conuna brașoveană Augustin. Astfel, fostul primar, Sebastian Porumb, a fost demis în 2017, în urma unei sentințe definitive, prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, iar la sfârșitul lunii trecute, fostul viceprimar, Marian Grozea, a fost exclus din PSD, lucru care a determinat vacantarea postului.
Și pentru ca situația administrativă a comunei să fie una de poveste în România, consilierii locali PNL i-au dat demisiile în bloc, determinând, practic, dizolvarea Consiliului Local Augustin. Aceasta, pentru că au mai rămas în funcție 5 consilieri locali, toți ai PSD, din 11, astfel încât ședințele nu ar întruni cvorumul necesar. Consilierii locali PNL și-au dat demisia, în semn de protest, după ce au aflat că Prefectura Brașov va desemna luni un nou viceprimar, din partea PSD.Tokos Joszef (foto), fost consilier PNL și primar al localității, timp de două mandate, a spus: ,,Situația actuală aduce prejudicii comunei noastre, pentru că afectarea activității primăriei are efecte negative asupra cetățenilor comunei. Suntem unici în România dar acest lucru nu este o laudă. Prefectura nu va putea să impună un viceprimar, pentru că nu este legal, din moment ce Consiliul Local nu poate lua decizii, nefiind viabil, cu mai puțin de jumătate plus unu membri, deci fără întrunirea unui cvorum legal

Foștii consilieri locali ai comunei brașovene Augustin consideră că o rezolvare corectă a situației administrative ar fi declanșarea alegerilor parțiale în comună, pentru postul de primar și pentru consiliul local. Sau poate, pentru că suntem la jumatatea amndatului, sa fie refacute alegerile în totalitate. Toată această situție are la bază orgoliile nemăsurate a unui fost lider politc scos cu forța de pe scena politică brașoveană.
Prin urmare prefectul Rasaliu care ar trebui să renunțe la indiferența manifestată pînă acum și să tranșeze situația ridicolă în care se află această comunitate. Instituția pe care o conduce să facă urgent demersurile necesare la Guvern care ar trebui să decidă organizarea unor noi alegeri.

D.D. Horia D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.